8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalElan Schwartzenberg a cerut insolvenţa Realitatea Media

Elan Schwartzenberg a cerut insolvenţa Realitatea Media

Trustul Realitatea Media şi-a cerut insolvenţa, primul termen stabilit de instanţă pentru analizarea acestei solicitări fiind 7 septembrie, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti. Potrivit site-ului TB, dosarul a fost înregistrat pe 2 septembrie, scrie Mediafax.

Cererea insolvenţei nu presupune neapărat intrarea în faliment a unei companii.

Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat în octombrie 2010 managementul societăţii Realitatea Media, care deţine licenţele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, dar şi pentru posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflicte între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat într-o conferinţă de presă că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, a spus pentru HotNews că “ştiam de această intenţie a acţionarului majoritar” şi că “voi păstra contractul de management”.

Ghiţă s-a limitat să spună că “în mod evident, Realitatea aparţine telespectatorilor” şi că “insolvenţa este parte din viaţa unei companii”.

În urmă cu o săptămână, Elan Schwartzenberg declara într-un interviu acordat în exclusivitate Paginademedia.ro că “sunt foarte nemulţumit de situaţia financiară actuală a grupului Realitatea, drept pentru care sunt numeroase critici la adresa managementului. Dar sunt foarte mulţumit de relaţia cu Sebastian Ghiţă”.

Situaţia financiară Realitatea Media în 2010:

Cifra de afaceri: 23,1 milioane euro
Pierdere: 20,5 milioane euro
Datorii: 73,2 milioane euro
Nr. salariaţi: 796

 

Cele mai citite
00:00:21

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată pe o plajă belgiană

Autoritățile au detonat în siguranță o bombă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, găsită pe o plajă din Belgia miercuri (28 februarie), conform...

Șase persoane au fost salvate din accidentul de elicopter, în largul coastei Norvegiei

Un elicopter care transporta șase persoane s-a prăbușit miercuri în ocean, în largul coastei de vest a Norvegiei, iar toate cele șase persoane de...

Răspunzând cererii așa-zișilor deputați ai Transnistriei, Rusia își menține trupele în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 28 februarie 2024, nu a anunțat "unirea" Transnistriei cu Rusia (așa...
Ultima oră
Pe aceeași temă