15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalEdward Snowden n-a vrut să fie spionul Rusiei. A vândut SUA întregii...

Edward Snowden n-a vrut să fie spionul Rusiei. A vândut SUA întregii lumi, nu doar Moscovei

“Imediat ce Snowden a sosit în Rusia, oameni din Serviciul Federal de Securitate (FSB) au încercat să-l recruteze. Însă el a refuzat târgul”, a declarat avocatul Anatoli Kucerena în comentarii difuzate de agenţiile de presă ruse TASS şi RIA Novosti.

Refuzul lui Snowden de a colabora cu serviciile de securitate ruse constituie cauza pentru care cererea lui de azil a fost procesată atât de mult timp, a subliniat Kucerena.

Snowden a stat mai mult de o lună într-un terminal dintr-un aeroport din Moscova după ce a sosit în 2013 ca fugar, până când autorităţile ruse i-au răspuns favorabil la cererea de azil. Se presupune că el locuieşte de atunci pe teritoriul Rusiei.

Statele Unite l-au dat marţi în judecată pe Edward Snowden, fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională a SUA (NSA), care în 2013 a dezvăluit conţinutul a sute de telegrame diplomatice secrete, despre sistemul pus la cale de SUA de supraveghere a convorbirilor telefonice şi a internetului, afirmând că noua sa carte intitulată ”Permanent Record” încalcă acorduri de confidenţialitate.

Departamentul de Justiţie a indicat că Snowden îşi publică cartea de memorii fără a o supune agenţiilor de informaţii pentru revizuire, adăugând că discursurile susţinute de Snowden au încălcat de asemenea acorduri de confidenţialitate.

Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă