25 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalDr.Conrad Murray: Michael Jackson era în viaţă când a ajuns la spital

Dr.Conrad Murray: Michael Jackson era în viaţă când a ajuns la spital

Conrad Murray, medicul acuzat de uciderea lui Michael Jackson, a declarat că a reuşit să-l resusciteze pe star în reşedinţa acestuia din Los Angeles, înainte de sosirea serviciului de urgenţă, şi că a menţinut stabil pulsul cântăreţului în ambulanţă, în drum spre spital, informează tmz.com consultat de Mediafax.

Medicii care au încercat să îl reanimeze pe Michael Jackson la UCLA Medical Center din Los Angeles i-au efectuat starului două electrocardiograme şi cel puţin unul dintre specialişti a declarat că “regele muzicii pop” avea puls în ambele cazuri.

Declaraţia medicului Conrad Murray contrazice, însă, raportul medicilor sosiţi la reşedinţa închiriată de Michael Jackson în Los Angeles, aceştia dorind să transporte trupul starului la morgă, nu la UCLA Medical Center, deoarece au crezut că megastarul era deja mort.

Conrad Murray îl contrazice astfel şi pe Brian Oxman, avocatul lui Joe Jackson, tatăl cântăreţului, care a declarat pentru TMZ că Michael Jackson era mort încă înainte de sosirea medicilor la reşedinţa acestuia, considerând că pulsul slab detectat de medicii de la UCLA Medical Center a fost o reacţie la eforturile lor de resuscitare.

Presa americană pare tot mai convinsă că acest caz va deveni în curând un “război” în justiţie între cele două tabere de experţi, care vor interpreta în multe feluri diversele rapoarte şi grafice medicale.

Michael Jackson îl angajase pe medicul Conrad Murray în perioada în care se pregătea pentru o serie de concerte pe care urma să le susţină la Londra, din iulie 2009. Starul american făcea repetiţii intense în fiecare zi şi îl întâlnea pe Conrad Murray în fiecare seară, pentru tratament de recuperare.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

Institutul de Medicină Legală din Los Angeles a stabilit că moartea lui Michael Jackson a fost provocată de o supradoză de propofol, un anestezic puternic, în combinaţie cu alte două sedative, administrate starului pentru a-l ajuta să adoarmă.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, despre avansurile primite: “La început mă deranja”

Irina Deleanu, în vârstă de 48 de ani și șefa Federației Române de Gimnastică Ritmică, impresionează cu o siluetă de invidiat, rezultat al unei...

Un adolescent israelian dispărut a fost găsit mort în Cisiordania

Armata și poliția israeliană au declarat că trupul unui adolescent israelian dispărut, care a fost probabil ucis într-un atac palestinian, a fost găsit sâmbătă...
Ultima oră
Pe aceeași temă