20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternațional“Domnişoara Christina”, din 1 Noiembrie în cinematografe

“Domnişoara Christina”, din 1 Noiembrie în cinematografe

Abis Studio va lansa, pe 1 noiembrie, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnişoara Christina”. Filmul este o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade şi va avea premiera de gală chiar în seara de Halloween.

După ce a fost proiectat în avanpremieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, “Domnişoara Christina” ajunge în cinematografele din România în această toamnă, fiind una dintre cele mai aşteptate producţii româneşti ale sezonului.

Acţiunea filmului se întâmplă in România perioadei interbelice.Tânărul pictor Egor Paşchievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu ( Maia Morgenstern) împreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observă că întreaga ei familie o venerează pe Domnişoara Christina, mătuşa ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul Domnişoarei Christina şi începe să o viseze. Curând însă graniţa dintre vis şi realitate se estompează iar Domnişoara Christina (Anastasia Dumitrescu), îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viaţă prin ritualuri oculte chiar de către familia ei. Când realizează însă că viaţa Sandei este în pericol Egor decide să lupte cu strigoiul. Din distribuţia filmului fac parte Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu, Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Andrei Ionescu, Daria Puşa, Andreea Gheorghe. Pentru regizorul filmului, Alexandru Maftei, ecranizarea nuvelei lui Mircea Eliade a constituit o provocare majoră: “Demersul meu s-a îndreptat spre realizarea unui spectacol cinematografic bogat care să nu-i dezamăgească pe iubitorii genului horror şi fantasy.

Citeşte şi La Galaţi, un regal de comedie ce va dura 11 zile

Am dorit să fiu cât mai aproape de spiritul nuvelei păstrând misterul, fantasticul şi componenta horror în proporţiile originale”. “Domnişoara Christina” este unul dintre cele mai îndrăzneţe filme realizate în România în ultimii 20 de ani, care pe lângă o distribuţie de excepţie, beneficiază din plin de efecte speciale şi de o direcţie vizuală rar întâlnită în producţiile autohtone. Imaginea este semnată de Radu Aldea, Adriana Ionică a supervizat cu succes echipa responsabilă cu efectele speciale iar producătorul filmului este Gabriel Antal.

Decorurile realizate de Vali Ighigheanu şi costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epocă. Muzica originală a compozitorului englez Jon Wygens înregistrată în studio cu o orchestră simfonică, alături de coloana sonora 5.1 surround semnată de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.

Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Alexandru Maftei face parte din prima generaţie de regizori de film post decembristă. Debutul său pe marile ecrane, comedia dulce amăruie „Bună! Ce faci?”(Rollin Studio, 2011), a fost descrisă în revista americană „Variety” drept „o gură de aer proaspăt” în contextul cinematografiei româneşti sumbre. Alexandru Maftei a mai regizat şapte din cele paisprezece episoade ale serialului românesc “Lombarzilor 8″ ( B1TV, 2006) precum şi mediu metrajul de televizune despre “Ştefan cel Mare şi Sfânt” (Rollin Studio, TVR, 2006) prezentat în cadrul emisiunii „Mari Români”. Alexandru Maftei are la activ sute de spoturi publicitare, din care numeroase premiate în competiţii internaţionale. La numai 24 de ore de la lansare, trailerul filmului „Domnişoara Christina” a fost vizualizat de peste 100.000 de oameni în reţelele sociale şi are deja o comunitate puternică de fani.

Filmul este o producţie Abis Studio realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, cu participarea HBO, BV McCann Erickson, Omnicom, Initiative Media, Orange, Mediaedge:Cia, Media Direction, Mindshare Media.

Cele mai citite

Pariez pe Ostaș!

Dacă lipsește ceva României actuale este instituția anticipării. Hazardul ne guvernează. Mișcările în cercurile politice sunt predictibile, dar nu proiective. Sigur că nu deplângem...
Ultima oră
Pe aceeași temă