Foto Arhiva

Doliu în muzică: O celebră cântăreaţă care a făcut furori în anii '80 a încetat din viață

Cântăreaţa franceză Rose Laurens, interpreta melodiei ''Africa'', un succes muzical al anilor '80, a decedat la 65 de ani, în noaptea de duminică spre luni, după o lungă suferinţă, a precizat pentru AFP partenerul acesteia, Christian Soulié, potrivit Agerpres.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 14:05

''V-a făcut să dansaţi cu milioanele pe creaţia sa ''Africa'' sau pe ''Quand tu pars'', precum şi zeci de alte titluri. Flacăra lui Rose Laurens s-a stins în urma unei lungi suferinţe cu care s-a luptat şi pe scena Cabaret Sauvage, în 2016'', a scris acesta într-un comunicat.

După lansarea mai multor melodii în anii '1970, Rose Laurens, pe numele său adevărat Rose Podwojny,a obţinut un rol în comedia muzicală ''Les Misérables'' din 1980.

Cântăreaţa îşi lansează primul album în 1982, ''Déraisonnable'', realizat de compozitorul Jean-Pierre Goussaud, care a colaborat, de asemenea, cu Dalida şi Céline Dion.

Pe acest album figurează şi melodia ''Africa'', care s-a vândut în peste un milion de exemplare.

Cu câteva săptămâni în urmă, hitul a fost relansat într-o versiune contemporană de către cântăreţul Julien Doré împreună cu Dick Rivers.

Rose Laurens a lansat aproximativ zece albume şi a colaborat cu Francis Cabrel, Jean-Jacques Goldman, Yves Duteil şi, recent, cu Pierre Palmade, împreună cu care a semnat ultimul său album, ''ADN'', şi a cântat în 2016 pe scena clubului parizian Cabaret Sauvage.

Cântăreaţa a jucat în 2001 în pelicula ''L'ombre d'un géant'', comedie muzicală de François Valéry.

Comentarii