15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalDisputa pe milioanele Ligii Campionilor

Disputa pe milioanele Ligii Campionilor


Ne-am obisnuit ca de cativa ani meciurile din Liga Campionilor sa fie urmarite numai la Pro TV, serile de marti si miercuri devenind adevarate spectacole pentru cei care iubesc fotbalul. Numai ca din toamna este posibil sa privim aceste jocuri la un alt post, la TVR sau chiar Antena 1. Contractul pe care Pro TV il are cu firma „Team”, cea care comercializeaza drepturile de transmisie ale meciurilor din Liga Campionilor, se va incheia imediat dupa finala de la Paris, din 17 mai, iar in acest moment cele trei televiziuni importante din punct de vedere financiar de la noi duc o lupta „nebuna” pentru a obtine o intelegere pe urmatoarele trei sezoane.

Anticipeaza intrarea echipelor noastre in grupe

Momentul in care se incheie contractul celor de la Pro TV este unul important pentru fotbalul romanesc. Parcursul excelent al celor de la Steaua si Rapid in Cupa UEFA, plus punctele aduse de Dinamo, au facut ca din editia viitoare a Ligii sa avem doua echipe in preliminarii. Televiziunile anticipeaza deja ca macar una dintre cele doua va intra in grupe, generand astfel un interes enorm in tara noastra pentru aceasta competitie. Interes care in televiziune nu se masoara numai in audienta, ci mai ales in contracte de publicitate realizate pentru orele in care se disputa jocurile.
TVR si Pro TV par a fi televiziunile care vor duce lupta finala pentru a achizitiona Liga, dar nici cei de la Antena 1 nu abandoneaza disputa, putand furniza surprize. Din cate se pare, reprezentantii firmei „Team” vor veni la Bucuresti pentru a discuta cu toate partile interesate si a primi ofertele. TVR are avantajul de a fi televiziune publica (acopera peste 90% din teritoriu), de a putea „plusa” material, avand capacitati financiare practic nelimitate, plus ca numeroasele contacte internationale (preluari de Campionate Mondiale, Jocuri Olimpice, meciuri europene, toate jocurile nationalei de fotbal etc.) ii confera multe „relatii” ce ar putea fi folosite.
La randul lor, cei de la Pro TV au avantajul de a fi transmis pana acum jocurile si de a fi avut o colaborare buna cu „Team”, plus ca reteaua din care face parte postul de televiziune poate promova Liga nu numai pe „sticla”, ci si in restul publicatiilor „Media Pro”. Din acest punct de vedere Antena 1 pare a fi cea mai dezavantajata, caci nu are nici forta financiara si acoperirea TVR, nici „trecutul” Pro TV, ci doar avantajul unei retele de publicatii (in frunte cu „Gazeta sporturilor” si „Jurnalul national”) care poate promova foarte bine competitia, un lucru important pentru cei ce comercializeaza drepturile de televiziune.

„Dueluri” intre sefi

Costi Mocanu si Ioan Todan, cei care se ocupa de departamentele de sport ale Pro TV si TVR, s-au duelat verbal, anticipand un adevarat „razboi” pe milioanele generate de Liga Campionilor. „Vom face o oferta in conformitate cu valoarea programului, nu pe principiul care da mai mult – spune Mocanu. TVR s-ar putea transforma intr-un post concurent al TV Sport daca va castiga, va deveni un post nisa, caci ar avea Liga, meciurile nationalei, Cupa UEFA, prima divizie, deci fotbal in fiecare zi. Plus Olimpiade si alte Campionate Mondiale sau Europene.” De partea cealalta, Todan spune ca „malitiozitatea domnului Mocanu vine, probabil, din frustrarile unui profesionist nevoit sa se uite la alte posturi de televiziune care difuzeaza toate evenimentele sportive majore si diverse campionate mondiale si europene in care sportivii romani urca pe podiumuri, aducand bucurie in sufletele a milioane de oameni”. Lupta se poarta deocamdata in culise. Cand vor sosi la Bucuresti cei de la „Team”, ea va deveni oficiala.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă