19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalDineu cu proşti la TNB: Se râde mult şi bine

Dineu cu proşti la TNB: Se râde mult şi bine

Francis Veber, un clasic al comediei franceze contemporane, a putut fi cunoscut, în România mai ales, datorită activităţii sale de regizor de film. „Tais toi/Ciocu mic” cu Gérard Depardieu şi Jean Reno, sau„Le placard/Dulapul”, cu Daniel Auteuil şi Gérard Depardieu, sunt doar două dintre filmele sale care au putut fi văzute şi în România. Veber este de ase­menea un cunoscut scenarist sau autor de dialogori pentru film, el fiind unul din cei patru scenarişti care au ecranizat piesa „Co­livia nebunelor” (1978) sau a celor două versiuni ale aceleiaşi poveşti: „Le Grand Blond avec une chaussure noire/Marele blond” (1972) cu Pierre Richard şi „ The Man with One Red Shoe/Omul cu un pantof roşu” (1985) cu Tom Hanks.

Fil­mul „Dineu cu proşti” (1998), scris şi regizat de Veber, realizat după comedia cu acelaşi nume scrisă de el în 1993, a fost un mare succes internaţional şi a primit trei premii Cesar. În 2010, a apărut şi o nouă adap­tare americană pentru marele ecran: „Dinner for Schmucks”.

Fără artificii inutile şi fără a „forţa” mecanismele comediei, noul spectacol de la TNB reuşeşte să fie exact ceea ce şi-a dorit: o comedie la care se râde mult şi bine. Cu Horaţiu Mălăele în mare formă, „Dineu cu proşti” va face mult timp de acum încolo săli arhipline. Şi nu degeaba.

DINEU CU PROŞTI
Durata: 1h 40 min. Autor: Francis Veber. Regia: Ion Caramitru. Cu: Horaţiu Mălăele,
Şerban Ionescu, Medeea Marinescu, Alexandru Bindea, Costina Ciuculică, Dorin
Andone/ Tomi Cristin, Alexandru Georgescu.
Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” – Sala Mare (Bd. N. Bălcescu, nr. 2, tel. 021.314.71.71), sâmbătă, 4 decembrie, ora 20.00 . Preţ bilet: între 16 şi 40 lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă