20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalDespre fundul minţii lui Capatos şi golul presei româneşti

Despre fundul minţii lui Capatos şi golul presei româneşti

Ce am aflat noi din filmul cu Emil Boc nud, film împărtăşit cu atâta generozitate de Dan Capatos la emisiunea sa „Un show păcătos” de pe Antena 1? În primul rând am aflat că după ce trage la fiare la sala de forţă Emil Boc face duş. Şi în doilea rând, că face duş dezbrăcat.

A fost nevoie pentru a dezbate aceste adevărate revelaţii de importanţă capitală pentru omenire de câteva minţi de oameni politici şi de moderatori TV să-şi dea cu părerea cum de aşa ceva este posibil. Frisonul care i-a cuprins pe părerişti, de la Crin Antonescu, la Vadim, Ciutacu sau Gabi Firea nu poate avea vreo altă explicaţie logică decât aceea că nici angajaţii lui Felix, nici politicienii lor de suflet nu prea obişnuiesc să se spele.

În emisiunea aceea vomitivă unde toate fufele sunt prezentate drept „vedete”, emisiune ce este mai degrabă o fabrică de târfuliţe, a fost „dezbătut” pe larg fundul lui Boc. „Ştiam deja că e durdu”, a comentat Ciutacu, care, culmea, sărise cică în apărarea lui Emil Boc, deşi nu există pe planetă un alt om care să-l deteste la fel de tare ca el pe fostul premier. „Chiar dacă nu se vede, are şi ciucuraş”, a mai ţinut el să precizeze. Gabi Firea a intrat în vorbă, ca o mare doamnă ce se află, ca să dezbată şi ea subiectul, amintindu-şi de vremurile bune când a fost purtătoare de cuvânt la Guvern. Vadim a ţinut-o langa cu „agenturili”, precis de mâna vreunuia de la Servicii a fost filmat Boc, iar „prezidenţiabilul” Crin Antonescu, cel care până de curând lupta pentru o Românie de bun simţ, s-a hlizit ca proasta-n târg la vederea fundului lui Boc politizând până şi „posteriorul” oponentului său politic. „PDL-iştii lui l-au filmat. Ăştia nu sunt de încredere nici între ei”, n-a uitat politicianul că se află în campanie electorală, chiar dacă nu trece în timpul ăsta şi pe la serviciu.

Nici unul dintre cei din platou sau dintre cei care au intervenit telefonic nu şi-a pus vreo clipă problema lipsei complete de moralitate care învăluie toată afacerea. Europarlamentarul Vadim şi preşedintele PNL au ratat o şansă bună de a tăcea. Iar cât despre jurnaliştii de la Antene, dacă mai aveau cumva, uitată pe undeva prin fundul vreunui buzunar, vreo fărâmă de demnitate, aceea s-a dus complet pe copcă. Acele imagini nu îi fac atât de mult rău lui Emil Boc ( o victimă complet nevinovată, care va căpăta prin acest atac mitocănesc la gioale mai multă simpatie), cât presei româneşti în ansamblul ei. Dacă în asta constă jurnalistica, atunci ar trebui să se închidă toate şcolile de presă din ţara asta. Este prima dată când mi-e ruşine că sunt ziarist. Dacă aş fi înscrisă în vreun club de presă, în vreun comitet sau în vreo comiţie din care ar face parte şi tovarăşii de la Antene, m-aş căra repejor.

E uimitor pe ce culmi de glorie am ajuns în cei 22 de ani de presă liberă! Monica Columbeanu naşte live, Oana Zăvoranu urinează în direct, asistentele lui Capatos numai că nu fac sex în platou, iar acum un politician este filmat fără aprobarea lui în ipostaze dintre cele mai intime şi această filmare ilegală este difuzată, tot fără a se cere acordul „victimei”, pe un post TV naţional. Ce rost mai are să mai aşteptăm până pe 12 decembrie 2012? Apocalipsa a venit deja.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă