26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăInternaționalDeSantis din Florida semnează interzicerea predării în școli despre LGBTQ

DeSantis din Florida semnează interzicerea predării în școli despre LGBTQ

Guvernatorul din Florida, Ron DeSantis, a semnat luni un proiect de lege susținut de republicani care interzice predarea la clasă cu privire la orientarea sexuală și identitatea de gen pentru mulți tineri studenți, cunoscute sub denumirea LGBTQ, atragând critici rapide din partea companiilor, democraților și grupurilor de advocacy.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat luni un proiect de lege susținut de republicani care interzice predarea la clasă cu privire la orientarea sexuală și identitatea de gen pentru mulți tineri studenți. Acest lucru a atras critici rapide din partea companiilor, democraților și grupurilor de advocacy.

Legislația, menționată de oponenții săi drept proiectul de lege „nu spune gay”, a stârnit controverse naționale și a atras atenția în timpul emisiunii de televiziune a Oscarurilor de duminică, pe fondul unei dezbateri din ce în ce mai partizane asupra a ceea ce școlile ar trebui să învețe copiii despre rasă și gen.

Florida interzice instruirea LGBTQ

Denumită în mod oficial proiectul de lege „Drepturile părinților în educație”, măsura din Florida interzice instruirea în clasă cu privire la orientarea sexuală sau identitatea de gen pentru copiii din grădiniță până în clasa a treia sau de la aproximativ 5-9 ani, în școlile publice.

De asemenea, interzice astfel de predare care „nu este adecvată vârstei sau corespunzătoare dezvoltării” pentru elevii din alte clase.

Conform legii, care intră în vigoare de la 1 iulie, părinților li se va permite să dea în judecată districtele școlare pe care le consideră a fi încălcate.

„Vom continua să recunoaștem că în statul Florida, părinții au un rol fundamental în educația, îngrijirea sănătății și bunăstarea copiilor lor”, a declarat DeSantis reporterilor luni. „Nu mă interesează ce spun marile corporații, aici stau. Nu dau înapoi.”

DeSantis, care caută realegerea în acest an și este considerat în general a candida la președinție în 2024, s-a alăturat altor republicani din toată țara pentru a cere părinților să aibă mai mult control asupra a ceea ce învață copiii mici la școală.

Guvernatorul republican a semnat proiectul de lege la o școală autorizată din Spring Hill, la nord de Tampa, înconjurat de școlari mici și de părinți care au împărtășit povești personale despre care au spus că arată că noua lege este necesară.

Studenții din Florida au protestat împotriva măsurii, iar președintele Joe Biden a numit-o anterior „odios”. Gazdele ceremoniei Oscar au făcut referire la proiectul de lege, în timp ce câștigătoarea pentru cea mai bună actriță Jessica Chastain, în discursul său de acceptare, a denunțat legislația „discriminatorie și bigotă” care mătura țara.

Proiectul de lege a fost semnat luni

După ce DeSantis a semnat proiectul de lege luni, un purtător de cuvânt al Walt Disney Co a spus că legislația „nu ar fi trebuit niciodată să fie adoptată și nu ar fi trebuit să fie semnată în lege. Scopul nostru ca companie este ca această lege să fie abrogată de către legislativ sau anulată în tribunale.”

Disney’s Walt Disney World din Orlando, Florida, este cel mai mare parc tematic al companiei. Afacerile sale extinse includ, de asemenea, studiouri de film, rețele de difuzare și de televiziune prin cablu, servicii de streaming, linii de croazieră și produse de vânzare cu amănuntul.

Avocații LGBTQ și a drepturilor civile, precum și politicienii democrați au spus că astfel de politici vor dăuna comunității lesbiene, gay, bisexuale, transgender și queer.

„DeSantis a afectat reputația statului nostru ca un loc primitor și incluziv pentru toate familiile, ne-a făcut de râs și ținta derizorii naționale”, a spus Equality Florida într-o declarație pe Twitter. „Mai rău, a făcut școlile mai puțin sigure pentru copii”.

Legislația a fost criticată pentru neclaritatea și complexitatea unora dintre limbajul său. De exemplu, se spune că chiar și discuțiile despre identitatea de gen și orientarea sexuală sunt interzise „în anumite niveluri de clasă sau într-o manieră specificată”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă