Deputații europeni evaluează rezultatele summit-ului privind finanțarea și redresarea UE

Președinții Consiliului Europei și Comisiei Europene vor dezbate joi cu euro-parlamentarii rezultatele summit-ului istoric încheiat cu acord după cinci zile de dezbateri furtunoase.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 22.07.2020 - 14:22

Dezbatarea în plenul Parlamentului European va fi urmată de adoptarea unei rezoluții privind cadrul financiar multianual, un sistem de resurse proprii și un plan de redresare pentru Europa în care deputații europeni își vor prezenta condițiile.

„Este nevoie imediat de noi resurse proprii. De asemenea, avem nevoie de măsuri care să asigure o apărare eficace a statului de drept. În plus, Parlamentul a solicitat în mod repetat eliminarea sistemului de corecții. În cazul în care aceste condiții nu sunt îndeplinite în mod satisfăcător, Parlamentul European nu își va da aprobarea. COVID-19 este încă aici și asistăm la apariția unor noi focare în Europa. Mai mult ca oricând, este necesar să se acționeze rapid și în mod curajos.”, este de părere David Sassoli, președintele Parlamentului European.

El a anunțat că Parlamentul European și-a stabilit prioritățile și se așteaptă ca acestea să fie îndeplinite iar cadrul financiar multianual trebuie să poată aborda principalele provocări cu care se confruntă Europa pe termen mediu, cum ar fi Pactul ecologic, digitalizarea, reziliența economică și combaterea inegalităților.

Comentarii