Departamentul de Stat din SUA declară că fără afaceri ca de obicei cu regimul din Myanmar reprezentat de o juntă militară ce a luat puterea acum un an în urma unei lovituri de stat este sancțiunea care se impune.
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat luni (25 iulie) că nu pot exista „afaceri ca de obicei” cu armata aflată la guvernare în Myanmar, după executarea a patru activiști pentru democrație, adăugând că „toate opțiunile sunt pe masă”, deoarece a luat în considerare și măsuri suplimentare pentru a pedepsi junta.
Vorbind la o conferință de presă obișnuită, Price a cerut țărilor să interzică vânzările de echipamente militare către Myanmar și să se abțină de la orice acțiune care ar da juntei credibilitate internațională.
Departamentul SUA spune că „fără afaceri” în Myanmar este sancțiunea pe care o merită regimul de acolo
Întrebat dacă administrația Biden ia în considerare sancțiuni asupra industriei gazelor din Myanmar, un sector care a fost cruțat în rundele anterioare de sancțiuni ale SUA, Price a spus că în discuțiile lor privind măsurile ulterioare, toate opțiunile au fost pe masă.
„Cu aceste atrocități îngrozitoare pe care junta le-a comis, nu pot fi afaceri ca de obicei cu acest regim”, a spus Price.
Amnesty International: Execuțiile din Myanmar nu se vor opri aici
Organizația internațională pentru apărarea drepturilor omului, Amnesty International avertizează că execuțiile din Myanmar nu se vor opri aici.
Armata aflată la guvernare în Myanmar a executat patru activiști pentru democrație acuzați că au contribuit la comiterea de „acte teroriste”, se afirmă luni (25 iulie), provocând condamnarea pe scară largă a primelor execuții ale națiunii din Asia de Sud-Est în ultimele decenii.
Consilierul Amnesty International privind pedeapsa cu moartea, Chiara Sangiorgio, spune că incidentul arată de ce „sunt capabili” cei din armată.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!