15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalDemisie a unui înalt oficial din Canada după protestele recente: Șeful...

Demisie a unui înalt oficial din Canada după protestele recente: Șeful poliției din Ottawa a renunțat la funcție

Șeful poliției din Ottawa a demisionat marţi pe fondul criticilor privind lipsa de acţiune faţă de protestele transportatorilor rutieri care au paralizat capitala Canadei timp de peste două săptămâni.

Decizia vine la o zi după ce premierul Justin Trudeau a invocat puteri extraordinare de urgenţă pentru a încerca să pună capăt ocupaţiei din Ottawa şi din alte părţi ale ţării.

În Ottawa, demonstraţiile a sute de şoferi de camioane împotriva restricţiilor COVID-19 din ţară şi eşecul şefului poliţiei, Peter Sloly, de a sparge asediul din timp, au înfuriat mulţi locuitori. Aceştia s-au plâns că au fost hărţuiţi şi intimidaţi de protestatari, conform epicnews.ro.


Șeful poliției din Ottawa a demisionat, iar poliția își poate folosi toată autoritatea pentru a interzice blocadele


Demisia lui Peter Sloly a fost confirmată de un oficial guvernamental care nu a fost autorizat să discute public despre acest subiect şi a vorbit sub rezerva anonimatului, notează AP.

Ministrul canadian al siguranţei publice, Marco Mendicino, a declarat că a sosit momentul ca poliţia să înceapă să îşi folosească autoritatea largă conferită de Legea canadiană privind situaţiile de urgenţă, care permite guvernului să interzică blocadele şi să înceapă să remorcheze camioanele.

„Am dat noi puteri poliţiei şi avem nevoie de ele pentru a-şi face treaba acum”, a declarat el luni, după ce Trudeau a anunţat că invocă legea.

Liderii guvernamentali nu au indicat când şi unde vor începe represiunile împotriva autointitulatului Convoi al Libertăţii. Mendicino a declarat că încă se lucrează la detaliile privind locul unde vor fi zonele interzise.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sună alarmele în România. Este doar un exercițiu

Instalațiile de alarmă sonoră vor fi puse în funcțiune, timp de o oră, pe întregul teritoriu al României, în ziua de miercuri, 28 februarie...

Apar primele repercusiuni după anunțul candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

În urma anunțului său de a candida la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone se confruntă deja cu primele repercusiuni, respectiv un dosar la...

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă