4.5 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăInternaționalDescompunerea petrolierului din Yemen ar putea afecta alimentarea cu apă curată pentru...

Descompunerea petrolierului din Yemen ar putea afecta alimentarea cu apă curată pentru 9 milioane de oameni

Specialiștii avertizează o catastrofă asupra mediului

Potrivit unui nou studiu, posibilitatea „din ce în ce mai probabilă” a unei scurgeri masive de petrol provenită de la un petrolier în decădere blocat în Marea Roșie ar putea afecta aprovizionarea cu apă curată pentru aproximativ 9 milioane de oameni.

Cisterna FSO Safer – care conține 1,1 milioane de barili de petrol, sau de peste patru ori cantitatea vărsată în 1989 de Exxon Valdez 2 – a fost „pustie” în largul coastei Yemenului din 2015 și continuă să se deterioreze. Presa internațională relatează că o breșă a navei, care este cu o singură decojire, ar cauza vărsarea conținutului direct în mare. Studiul arată că o deversare ar duce la consecințe grave de mediu.

„Deversarea anticipată ar putea perturba alimentarea cu apă curată echivalentă cu utilizarea zilnică a 9,0-9,9 milioane de persoane”, a constatat studiul.

De asemenea, aproximativ 8,4 milioane de oameni ar putea suferi din cauza aprovizionării cu alimente, pescuitul fiind amenințat. În prezent, pescuitul este responsabil pentru asigurarea subzistenței pentru 1,7 milioane de oameni din țară, aflată în al șaptelea an de conflict și aflată în pragul foametei. Astfel, într-o săptămână, deversarea ar amenința 66,5-85,2% din pescuitul din Yemen la Marea Roșie. Pescuitul ar fi amenințat în proporție de 93-100% până în cea de-a treia săptămână.

Yemenul este, de asemenea, „deosebit de vulnerabil” datorită dependenței sale de porturile majore din apropierea petrolierului, precum Hodeidah și Salif, prin care 68% din ajutorul umanitar intră în țară. Mai bine de jumătate din populație depinde de ajutorul umanitar.

Cercetătorii solicită comunității internaționale să ia măsuri urgente pentru a preveni un dezastru care ar putea afecta mediile, economiile și sistemele de sănătate publică din regiune.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia a început să utilizeze criptomonede în tranzacțiile comerciale internaționale

Rusia a început să utilizeze bitcoin și alte criptomonede în tranzacțiile comerciale internaționale, ca răspuns la sancțiunile occidentale, potrivit declarațiilor ministrului rus de Finanțe,...

Mesaj emoționant al Regelui Charles: Exemplul lui Isus este atemporal: să intrăm în lumea celor care suferă

Regele Charles a transmis un mesaj emoționant de Crăciun în care a pus accent pe solidaritate, compasiune și speranță, în fața suferințelor și provocărilor...

Sorin Grindeanu anunță finalizarea și punerea în trafic a încă 250 km de drum de mare viteză în 2025

În prezent, România beneficiază de o rețea rutieră de mare viteză de 1.280 km Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că România continuă să accelereze...
Ultima oră
Pe aceeași temă