19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăInternaționalPiesa de teatru: De Paști. Săptămâna Patimilor

Piesa de teatru: De Paști. Săptămâna Patimilor

Teatrul de Stat Constanţa prezintă, chiar înaintea Săptămânii Patimilor lui Iisus, o nouă premieră pe ţară, cu piesa dramaturgului suedez August Strindberg, nume de referință al dramaturgiei mondiale. Regia spectacolului „De Paști. Săptămâna Patimilor“ îi aparține regizorului Zoltan Schapira, un clujean care trăiește în Suedia din 1985 și care a tradus textul lui Strindberg, a conceput regia artistică, decorurile, ilustrația muzicală și ilustrația video.

„Deși acțiunea se petrece în jurul anului 1900, este foarte actuală. O să vedeți cât de multe asemănări sunt din problemele societății trecute și problemele societății actuale. Dacă în 115 ani aceste probleme mai persistă, mă întreb ce schimbare ne-a adus timpul? Cu acest gând am venit să montăm această piesă. Sperăm că va ajuta individul, în primul rând, și societatea, în al doilea rând, ca ziua de mâine să fie puțin mai frumoasă, mai însorită”, a spus Zoltan Schapira.

Asistent de regie este Olivia Costea, medic în Suedia, unde are un cabinet, specialistă în psihodesign, o metodă de lucru cu care lucrează din 2001 și pe care a apli­cat-o și în acest spectacol.

Proiectul are trei pași: premiera din Constanța, pe 8 aprilie, un spectacol, de Ziua Națională a Suediei, în București, la începutul lunii iunie, și un turneu în Scandinavia, în capitalele din Suedia și Danemarca. ”Suntem convinși că vor avea succes în cele două țări”, a spus Olivia Costea.

În spectacol apar și secvențe filmate cu Dorel Vișan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă