9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalDamasc: Un obiectiv al armatei siriene a fost atacat de avioane militare...

Damasc: Un obiectiv al armatei siriene a fost atacat de avioane militare israeliene

Potrivit unui comunicat al armatei siriene, mai multe rachete au fost lansate de avioane militare israeliene, din spaţiul aerian libanez, la ora locală 03:42.

”Comandamentul general al forţelor armate consideră Israelul total responsabil pentru consecinţele periculoase ale aventurilor sale agresive, repetate şi nechibzuite”, menţionează comunicatul armatei siriene.

Armata siriană a precizat că a distrus majoritatea rachetelor israeliene lansate către obiectivul său din apropiere de Damasc, dar nu a oferit detalii despre eventuale pagube materiale sau victime.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra) a afirmat că rachetele au ţintit ‘poziţii ale armatei siriene şi ale aliaţilor săi’ în regiunea Jamraya, situată la vest de Damasc. Această regiune a fost lovită şi în luna decembrie.

Forţele aeriene israeliene au anunţat recent că au atacat de circa 100 de ori convoaie ale armatei siriene şi ale mişcării libaneze şiite Hezbollah de la începerea războiului din Siria, în urmă cu peste şase ani.

Israelul consideră mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran şi care luptă în Siria alături de forţele regimului Bashar al-Assad, drept cea mai mare ameninţare cu care se confruntă la frontierele sale.

Cele mai citite

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Cum și-au aranjat candidaturile prefectul George Lazăr și deputatul Laurențiu Leoreanu

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a lansat ieri candidaţii liberali la primăria municipiilor Roman și Piatra Neamţ, dar şi candidatura la preşedinția Consiliul Judeţean Neamț,...
Ultima oră
Pe aceeași temă