14.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalCum vede un britanic tragedia SUA

Cum vede un britanic tragedia SUA

Postul TV Showtime difuzează pe 10 septembrie un documentar făcut de Sir Paul McCartney despre atentatele din 2001 asupra Turnurilor Gemene ale World Trade Center.

 

În ajunul împlinirii a 10 ani de la sângeroasa zi, americanii vor putea viziona în alb-negru „The Love We Make” o cronică făcută de un fost membru Beatles pe baza experienţelor trăite în New York.

McCartney s-a aflat într-un avion ce aştepta să decoleze când s-a petrecut totul şi, apoi, ca urmare a închiderii aeroportului a rămas în oraş.

„De la fereastra avionului am putut vedea turnurile în fum şi flăcari si, ca toată lumea nu am putut crede ceea ce se întâmpla” declara el atunci, într-un comunicat preluat de CNN.

Dincolo de prezentarea impactului pe care l-au avut atacurile asupra newyorkezilor iniţiativa ţine să puncteze şi cum ele au schimbat întreaga lume.

„A existat atâta suferinţă ca urmare a ceea ce s-a petrecut la 9/11 încât e greu de imaginat cum ar putea cineva să aducă alinare acelora loviţi de atacuri şi, cinste acelor pompieri, poliţişti şi lucrători de salvare care şi-au pierdut vieţile în eroicele lor încercări de a îi ajuta pe alţii. Dar Paul a avut răspunsul: muzica şi un film ce vor spune povestea completă”, a precizat pentru The Telegraph, Albert Maysles regizorul producţiei.

Totodată, vor fi difuzate şi imagini de la pregatirile evenimentului muzical caritabil „The Concert for New York City” ce a avut loc pe 20 octombrie 2001 la Madison Square Garden. David Bowie, Mick Jagger, Eric Clapton, Harrison Ford, Mick Jagger, Jay Z, Billy Joel, Elton John, Stella McCartney, Keith Richards şi chiar Bill Clinton sunt doar o parte din cei filmaţi în culise.

Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Alina Gorghiu salută că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul privind accidentul din localitatea 2 Mai, va fi transferată

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a salutat faptul că magistratul Ioana Ancuţa Popoviciu, care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul privind accidentul din localitatea...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...
Ultima oră
Pe aceeași temă