7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaTrupe rusești de la granița Ucrainei se întorc la bază

Trupe rusești de la granița Ucrainei se întorc la bază

Rusia a anunțat marți că unele dintre unitățile sale militare de la granița Ucrainei se întorc la bazele lor. Anunțul vine după zile în care SUA și Marea Britanie au avertizat că Moscova ar putea invada vecinul său în orice moment.

Nu era clar câte unități au fost retrase și la ce distanță, după acumularea a aproximativ 130.000 de soldați ruși la nord, est și sudul Ucrainei. Evoluția a atras un răspuns prudent din partea Ucrainei și Marii Britanii, dar a provocat o creștere bruscă a piețelor financiare.

Trupe militare rusești se retrag de la granița Ucrainei

Analiștii militari occidentali au spus că este prea devreme pentru a fi siguri de amploarea oricărei detensionări. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a spus că trupe militare rusești urmează să se întoarcă la bază.

“Întotdeauna am spus că trupele se vor întoarce la bazele lor după terminarea exerciţiilor. Acesta este cazul şi de această dată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

El a acuzat Statele Unite că alimentează criza avertizând în mod repetat despre o invazie iminentă, până la punctul în care Peskov a spus că președintele Vladimir Putin a făcut glume despre asta.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă