32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaTaximetriștii voluntari conduc refugiați ucraineni în Spania

Taximetriștii voluntari conduc refugiați ucraineni în Spania

Un convoi de șoferi de taxi spanioli voluntari a sosit la Madrid din Polonia în noaptea de joi (17 martie), conducând refugiați ucraineni epuizați și emoționați.

O primire caldă și emoționantă la Madrid i-a întâmpinat pe refugiații ucraineni conduși din Polonia peste noapte (17 martie) într-o flotă de taxiuri voluntare spaniole. Au ajuns la un banner pe care scria „Bine ați venit” în ucraineană și oamenii străbăteau străzile. Unii dintre cei 133 de refugiați au izbucnit în plâns.

Înșiși șoferii și-au organizat călătoria dus-întors de 40 de ore. Ei au spus că costul de aproximativ 55.000 de dolari a fost finanțat de ei înșiși și de donații. Jose Maria Perez și-a condus taxiul pe mai mult de 3.100 de mile pentru a-i ridica pe refugiați.

„Am petrecut noaptea la Varșovia și în noaptea următoare am început cea mai frumoasă și grea parte. A fost cea mai grea parte pentru că am auzit povești foarte dure. Tocmai am avut un sneak peak a locului în care stăteau, nu am vrut să-l văd pentru că am fost șocat. A fost cu adevărat emoționant să văd atât de mulți oameni care încearcă să ajute și atât de mulți oameni care au nevoie de ajutor. Când am parcat și am primit familiile desemnate, cu actele lor… Imaginați-vă, am fost fericiți.”

Inițiativa lor este doar una dintre multele care au apărut în Spania și Europa pentru a ajuta refugiații din Ucraina. Când au ajuns la Nadarzyn, lângă capitala poloneză Varșovia, șoferii au livrat donații pe care le adunaseră și au pregătit spațiu pentru a-i duce pe refugiați înapoi la Madrid.

Taxiurile au ajuns în biserica San Anton din centrul Madridului la scurt timp după ora 01:00 și au fost întâmpinate de părintele Angel, care conduce un ONG, Messengers for Peace. Aproximativ 4.500 de refugiați ucraineni au fost înregistrați în Spania de la invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, dar ministrul spaniol al migrației spune că numărul real este mult mai mare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Reacția lui Marcel Ciolacu după victoria naționalei României

România a reușit o victorie istorică la EURO! "Tricolorii" lui Edi Iordănescu au învins Ucraina, scor 3-0, într-un duel superb. Toată lumea s-a bucurat de...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...

Premierul Marcel Ciolacu și prim-ministrul Statului Liber Bavaria, Markus Söder, vor coordona prima ședință comună de guvern România-Bavaria

Premierul Marcel Cioacu se află, începând de astăzi, într-o vizită oficială de două zile în Landul Bavaria, Germania, în contextul marcării a 25 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă