13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA răspunde cererilor Rusiei în speranța unui dialog

SUA răspunde cererilor Rusiei în speranța unui dialog

SUA au dat miercuri răspunsuri scrise la cererile ample de securitate ale Rusiei, în speranța de a putea avea un dialog deschis. Este un pas cheie într-un proces diplomatic fragil, în timp ce Rusia a organizat noi exerciții militare.

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat miercuri că SUA au dat răspunsuri la cererile Rusiei, încercând să evite un conflict la granița cu Ucraina. Despre acesta, unii experți au spus că ar putea fi cel mai mare de la al Doilea Război Mondial.

SUA a răspuns cererilor Rusiei în speranța de a evita un conflict

„Astăzi, ambasadorul Sullivan a transmis răspunsul nostru scris la Moscova. În cele din urmă, stabilește o cale diplomatică serioasă înainte, dacă Rusia ar alege-o”., a transmis Blinken.

Blinken a spus că, deși documentul oferă zone în care cele două țări ar putea găsi un punct de vedere comun, SUA nu vor accepta cererea Rusiei ca Ucraina să fie blocată de la aderarea la alianța NATO.

„Ușa NATO este deschisă, rămâne deschisă și acesta este angajamentul nostru.”, a declarat secretarul de stat SUA.

Dacă președintele rus Vladimir Putin este pregătit să accepte propunerile SUA, va determina următoarea fază a crizei. Moscova a adunat în jur de 100.000 de soldați în apropierea graniței cu Ucraina, în timp ce neagă planurile de a invada.

Rusia a organizat noi exerciții militare

Rusia a organizat noi exerciții militare pe uscat și pe Marea Neagră și a mutat mai mulți parașutiști și avioane de luptă în Belarus. Ucraina a spus că Rusia încearcă să producă panică. Ministrul de Externe al Ucrainei a spus că Moscova nu a adunat încă suficiente forțe pentru o ofensivă la scară largă, dar asta nu înseamnă că nu va putea face acest lucru mai târziu.

Sancțiuni personale împotriva lui Putin

Miercuri mai devreme, răspunzând comentariilor președintelui american Joe Biden că va lua în considerare să impună personal sancțiuni lui Putin, Rusia a spus că o astfel de mișcare nu-l va răni pe liderul de la Kremlin, dar ar fi „distructivă politic”.

Întrebat, Blinken a confirmat că sancțiunile personale împotriva lui Putin, deși un pas rar, sunt o opțiune. Acesta a spus că se așteaptă să discute cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov despre document în zilele următoare pentru a stabili următorii pași.

„În acest moment, documentul este la ei și mingea este în terenul lor. Fie că aleg calea diplomației și dialogului, fie că decid să reînnoiască agresiunea împotriva Ucrainei, suntem pregătiți în orice caz.”, a precizat Blinken.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat

Sportivul român Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă