22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA mai aduc încă 3000 de soldați în Polonia

SUA mai aduc încă 3000 de soldați în Polonia

Statele Unite(SUA) vor trimite 3000 de soldați suplimentar în Polonia, a declarat vineri seara târziu ministrul polonez al Apărării, confirmând un raport anterior al Reuters, în timp ce Rusia a organizat exerciții militare în Belarus și în Marea Neagră, relatează Reuters.

Trupele suplimentare vor fi trimise în Polonia în zilele următoare, au declarat patru oficiali americani pentru Reuters.

Desfășurarea are loc în condițiile în care Washingtonul intensifică avertismentele că Rusia ar putea fi pregătită să invadeze Ucraina. Rusia neagă că plănuiește să invadeze, spunând că își apără propria securitate împotriva agresiunii aliaților din NATO. citeste mai departe

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a scris pe Twitter, vineri seara târziu, că Polonia este pregătită să primească trupele americane oricând.

“Administrația americană va trimite 3.000 de soldați suplimentari în Polonia din cauza situației tensionate din Ucraina. Am vorbit astăzi despre această problemă cu (secretarul american al Apărării, Lloyd) Austin”, a spus el. “Suntem pregătiți în orice moment să primim soldați americani în Polonia”.

Soldații vor întări forțele americane din partea de sud-est a Poloniei, a declarat Blaszczak jurnaliștilor sâmbătă.

Oficialii americani, care au vorbit cu Reuters sub rezerva anonimatului, au declarat că desfășurarea de trupe va proveni de la Divizia 82 aeropurtată cu baza la Fort Bragg, în Carolina de Nord, și nu din cadrul forțelor americane din Europa, potrivit antena3.ro.

SUA mai expediază încă 3000 soldați în Polonia ce ar ajunge săptămâna viitoare în țara aflată la granița cu Belarus, aliată a Rusiei

Aceștia sunt așteptați să ajungă în Polonia până săptămâna viitoare, au precizat aceștia.

Unul dintre oficiali a descris-o ca fiind o desfășurare semnificativă. Un alt oficial a declarat că ordinul de desfășurare a fost semnat de Austin la indicația președintelui Joe Biden.

Soldații se adaugă celor 8.500 de soldați aflați deja în stare de alertă pentru a fi pregătiți să se desfășoare în Europa în caz de nevoie și celor aproape 3.000 de soldați americani despre care administrația a declarat la începutul acestei luni că merg în Polonia și România.

Rusia a masat deja peste 100.000 de soldați în apropierea Ucrainei, iar săptămâna aceasta a lansat exerciții militare comune în Belarusul vecin și exerciții navale în Marea Neagră.

Deși neagă planurile de a invada Ucraina, Moscova a declarat că ar putea întreprinde acțiuni “tehnico-militare” nespecificate dacă nu sunt îndeplinite o serie de cereri, inclusiv promisiuni din partea NATO de a nu admite niciodată Ucraina și de a retrage forțele din Europa de Est.

Atât Statele Unite, cât și Marea Britanie au avertizat că o invazie ar putea avea loc în câteva zile.

Administrația Biden i-a îndemnat pe cetățenii americani să părăsească acum Ucraina, subliniind că nu va trimite trupe americane în Ucraina pentru a-i ajuta să fugă din țară dacă va avea loc o invazie rusă.

Deși Statele Unite nu au în prezent nicio navă în Marea Neagră, Marina americană a trimis în ultimele săptămâni patru distrugătoare suplimentare în Europa.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă