18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSUA anunță modernizarea arsenalului său nuclear, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei

SUA anunță modernizarea arsenalului său nuclear, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei

Departamentul Apărării al SUA anunță că modernizarea arsenalului nuclear al Statelor Unite va fi o prioritate și se va realiza într-un program eșalonat de-a lungul următorilor 20 de ani.

O reprezentantă a Departamentului de Stat, Deborah G. Rosenblum, a făcut acest anunț la data de 25 august 2023. Reprezentanta Departamentului de Stat a precizat că modernizarea arsenalului nuclear se face conform Strategiei Naționale de Apărare din anul 2022.

“Strategia Națională de Apărare 2022 arată clar că peisajul securității naționale devine din ce în ce mai dificil, așa cum demonstrează invazia neprovocată a Rusiei în Ucraina și competiția sporită cu China, pe care liderii de rang înalt au identificat-o drept o provocarea la adresa Statelor Unite”, a precizat Rosenblum.

Această Strategie “a identificat modernizarea arsenalului nuclear al SUA drept o prioritate de top în menținerea unei puternice descurajări nucleare. Acest efort de modernizare, care se desfășoară în următoarele două decenii, include inițiative de modernizare a tuturor celor trei etape ale triadei nucleare”, a precizat Deborah Rosenblum.

În cadrul acestui efort de modernizare, SUA vor operaționaliza sistemul de rachete balistice intercontinentale Sentinel, care va înlocui sistemul Minuteman III. De asemenea, SUA vor operaționaliza submarinele cu rachete balistice din clasa Columbia pentru a înlocui submarinele din clasa Ohio, aflate acum în serviciu, precum și avioanele B-21 Raider pentru a înlocui bombardierele B-2A Spirit.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Prin comasarea alegerilor, AUR pierde jumătate din numărul europarlamentarilor

Ultimul sondaj INSCOP ne confirmă predicțiile preelectorale: 1 + 1 nu fac 2 pe tabla rezultatelor celor două scrutinuri din 9 iunie 2024. Dar...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...
Ultima oră
Pe aceeași temă