29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSecretarul general ONU merge în Rusia și în Ucraina

Secretarul general ONU merge în Rusia și în Ucraina

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, merge în Rusia și în Ucraina, a anunțat Organizația Națiunilor Unite.

Prima etapă a vizitei va în Rusia, la data de 26 aprilie 2022. Secretarul general al ONU va avea întâlniri cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, precum și cu ministrul de Externe, Serghei Lavrov. Presa rusă anunță acest eveniment care, pentru regimul Putin, ar reprezenta o victorie diplomatică. După cum se știe, pe măsură ce a evoluat războiul din Ucraina, niciun lider occidental nu mai mai discutat cu oficialii de la Moscova.

Ulterior, la data de 28 aprilie 2022, Antonio Guterres se va afla în Ucraina. Tema discuțiilor din cele două țări va fi războiul din Ucraina.

Cele mai importante țări în ierarhia ONU sunt cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate. Unul dintre acești cinci membri permanenți este Rusia.

Rusia a pornit războiul în Ucraina la data de 24 februarie 2022. La începutul lunii martie 2022, membrii ONU au aprobat, cu o largă majoritate, o rezoluție care cerea retragerea Rusiei din Ucraina. Rusia a ignorat cererea ONU și a negat că ar fi comis atrocități în Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă