7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaSecretarul apărării al SUA, Lloyd Austin: „Statele Unite sunt alături de aliații...

Secretarul apărării al SUA, Lloyd Austin: „Statele Unite sunt alături de aliații noștri”

Secretarul Apărării al SUA, Lloyd Austin și-a reafirmat sprijinul dat conform căruia Statele Unite vor fi alături de toți aliații ei, în contextul amenințării tot mai evidente a Rusiei la adresa Ucrainei.

Într-o declarație făcută într-o călătorie în Lituania, secretarul american al Apărării Lloyd Austin a spus că este de acord cu evaluarea președintelui Joe Biden de vineri, potrivit căreia președintele rus Vladimir Putin a luat decizia de a organiza o nouă invazie a Ucrainei, conform Reuters.
Ministrul lituanian de externe Gabrielius Landsbergis s-a declarat îngrijorat de faptul că, dacă Kremlinul ar fi dispus să intre în Ucraina, Moscova va viza în continuare statele baltice și Polonia.

Secretarul apărării al SUA spune că Statele Unite nu-și vor abandona aliații, dar nu a spus dacă vor mai fi aduse trupe suplimentare

Austin a promis că Washingtonul va fi alături de aliații săi baltici, dar a refuzat să dea un răspuns clar dacă va răspunde solicitărilor lituanienilor de a avea trupe suplimentare.

„Vreau ca toată lumea din Lituania, Estonia și Letonia să știe – și vreau să știe președintele (Vladimir) Putin de la Kremlin – că Statele Unite sunt alături de aliații noștri”, a declarat Austin la o conferință de presă la Vilnius, după discuții cu liderii lituanieni.

Statele Unite(SUA) vor trimite 3000 de soldați suplimentar în Polonia, a declarat recent ministrul polonez al Apărării, confirmând un raport anterior al Reuters, în timp ce Rusia a organizat exerciții militare în Belarus și în Marea Neagră, relatează Reuters.

Trupele suplimentare au fost deja trimise în Polonia zilele acestea, conform cu ce au declarat patru oficiali americani pentru Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă