7.4 C
București
vineri, 20 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 750. Ucraina ar plănui să distrugă podul Crimeei

Rusia – Ucraina, ziua 750. Ucraina ar plănui să distrugă podul Crimeei

Ucraina ar plănui să distrugă podul Crimeei, pod pe care Rusia l-a construit între zona ei continentală și peninsula Crimeea, după ce a ocupat această regiune a Ucrainei.

Pentru Rusia, podul are valoare strategică dar și simbolică, astfel că mai este numit „podul lui Putin”.

Ucraina ar dori să distrugă acest pod până la jumătatea anului 2024. Această dezvăluire este prezentată de presa din Marea Britanie care citează în acest sens un oficial din cadrul GUR (Direcția de Informații Militare, din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării). Șeful GUR este generalul locotenent Kyrylo Budanov.

Un oficial de rang înalt din cadrul GUR (al cărui nume nu este dezvăluit) a anunțat că Ucraina vrea să distrugă podul și că „vrem să o facem în prima jumătate a anului 2024”.

Ucraina a mai avut cel puțin un atac reușit asupra podului Kerci, în urma căruia podul a fost avariat. Rusia a acuzat Ucraina că atacarea podului a reprezentat un atentat terorist.

Citește și:

Rusia lovește Kievul cu rachete hipersonice

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce materiale de construcție sunt necesare pentru un sistem de conducte fiabil

Pentru a construi un sistem de conducte fiabil, alegerea materialelor depinde de aplicație (transport apă, gaze, lichide industriale, canalizare etc.), condițiile de operare (presiune,...

Adrian Câciu: „Nu avem downgrade de rating. Orice altă afirmație este fake-news”

Ratingul de țară al României a fost confirmat de Agenția Fitch la nivelul „BBB-”, fără o retrogradare, însă perspectiva a fost schimbată de la...

Belgrad devine prima mare capitală europeană cu transport public gratuit

Capitala Serbiei, Belgrad, va oferi transport public gratuit pentru toți locuitorii și vizitatorii, o inițiativă menită să reducă aglomerația și întârzierile din trafic, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă