12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă "podul lui Putin"

Rusia – Ucraina, ziua 652. Ucrainenii vor să distrugă “podul lui Putin”

Forțele Ucrainei ar planifica un nou atac asupra podului care realizează conexiunea între peninsula Crimeea și Rusia.

Este vorba de podul peste Strâmtoarea Kerci, supranumit “podul lui Putin”, întrucât liderul Rusiei ar fi insistat personal pentru a se construi această cale de comunicație.

Indicii despre un iminent atac asupra podului au apărut într-o postare pe un grup al militarilor străini care luptă în Ucraina, împotriva Rusiei. Anunțul afirmă că militarii aliați ai Ucrainei așteaptă “vești bune” și că ar fi în “standby”. Mesajul este însoțit de o fotografie a podului peste Strâmtoarea Kerci.

Acest pod a mai fost ținta unui atac al Ucrainei, în luna iulie 2023. La acel moment, podul a fost atacat cu drone care au explodat. Ulterior, Rusia a reparat podul.

Rusia ocupă ilegal peninsula Crimeea, care este teritoriu al Ucrainei, începând din anul 2014. Ulterior, sub ocupația militarilor ruși, în Crimeea s-a desfășurat un așa-zis referendum, care a stabilit că populația din Crimeea vrea “unirea” cu Rusia.

În Crimeea, la Sevastopol, se află cea mai importantă bază navală a Rusiei de la Marea Neagră. De asemenea, Rusia are în Crimeea și instalații de lansare a rachetelor, care, teoretic, ar putea lovi chiar litoralul României.

Citește și:

Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Percheziții în București la mafia permiselor. Procurorii au descins la 12

Percheziții de amploare în București la mafia permiselor. Sunt vizate persoane care falsificau fișele medicale pentru șoferii care solicitau reînnoirea permisului de conducere....

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...

Hotelurile unde vor fi cazați tricolorii pentru meciurile de la Campionatul European de Fotbal

UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfășura în cadrul turneului final al EURO 2024, organizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă