7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 347. Ucraina promite că nu va folosi arme...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 347. Ucraina promite că nu va folosi arme occidentale împotriva teritoriului Rusiei

Ucraina promite că nu va folosi arme occidentale împotriva teritoriului Rusiei, a declarat, într-un interviu pentru presa germană, cancelarul Olaf Scholz.

Cancelarul Germaniei a precizat că a discutat acest subiect cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. „Avem un consens pe acest subiect”, a precizat cancelarul Scholz, referindu-se la armele livrate Ucrainei din Occident.

Declarația cancelarului intervine după ce mai multe state NATO au decis să livreze Ucrainei tancuri. După cum se știe, tancurile sunt arme ofensive. Una dintre țările care va oferi tancuri Ucrainei este Germania.

Anterior, Ucraina primise din Occident inclusiv sisteme de rachete sol – sol. Teoretic, în funcție de poziția instalației de lansare, aceste rachete pot lovi și ținte de pe teritoriul Rusiei.

Citește și:

Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:26

Apa a inundat străzile din Oman după ploi abundente

Apa a inundat străzile diferitelor orașe din Oman marți (28 martie), în timp ce localnicii au asistat la scenele petrecute pe trotuare și în...

Trei hackeri din Capitală au fost arestați după ce au sustras 10000 de euro

Trei hackeri din Capitală au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, ei fiind acuzaţi că au spart conturile bancare ale unor persoane, de...

Monica Babuc, fost ministru al Culturii în Republica Moldova, e numită de statul român în fruntea ICR Chișinău

Institutul Cultural Român (ICR) a numit-o pe Monica Babuc în fruntea filialei ICR Chișinău (Republica Moldova). Unul dintre elementele care au recomandat-o pe Monica Babuc...
Ultima oră
Pe aceeași temă