1.7 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia ar accepta negocieri de pace cu Ucraina, susține un ambasador rus

Rusia ar accepta negocieri de pace cu Ucraina, susține un ambasador rus

Rusia ar accepta negocieri de pace cu Ucraina, dar cu câteva condiții, a declarat ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrey Kelin.

Ambasadorul rus ar fi făcut această declarație într-un interviu acordat BBC, iar o parte a acestei declarații a fost retransmisă de agenția oficială rusă TASS. Într-adevăr, o declarație a ambasadorului Kelin a fost publicată, în dimineața zilei de 28 mai 2023, pe secțiunea în limba rusă a BBC.

Ambasadorul Rusiei la Londra ar fi declarat că „dorim pace, dar cu câteva condiții, desigur. Pentru noi sunt importante două lucruri. Unul dintre lucruri este să nu existe vreo amenințare din Ucraina împotriva Rusiei. Și al doilea, ca rușii din Ucraina să fie tratați ca toate celelalte națiuni din lume. Așa cum sunt tratați francezii în Belgia, sau italienii și germanii în Elveția – nu în mod diferit”.

Interviul ar fi fost realizat de jurnalista BBC Laura Kuenssberg. Dacă ambasadorul Rusiei nu va dezminți această declarație, ea ar semnifica o schimbare fundamentală de atitudine a Rusiei față de Ucraina. Ideea unei posibile amenințări din Ucraina, pe care Rusia vrea s-o evite, ar putea însemna fie retragerea sau renunțarea la trimiterea în Ucraina a unor tipuri de arme occidentale (de exemplu a avioanelor F-16), fie renunțarea definitivă la ideea ca Ucraina să fie, cândva, primită în NATO.

Cu privire la rușii din Ucraina, se poate observa că se face comparație între Ucraina și două țări federale (Belgia, Elveția). Rusia ar sugera că Ucraina trebuie să devină o țară federală, în care etnicii ruși să aibă autonomie.

Rusia ar accepta negocieri dar Ucraina vrea să-și recapete teritoriile

Rusia a pornit războiul din Ucraina la data de 24 februarie 2022. Lideri ucraineni au declarat că scopul lor este să recapete toate regiunile din Ucraina pe care Rusia le-a ocupat. Ar fi vorba de regiunile Donețk și Lugansk, ocupate în anul 2022, precum și de peninsula Crimeea, ocupată în anul 2014.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Riflaje Decorative: Panourile care transformă radical aspectul casei 

To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies...

PNL în colaps financiar: Audit comandat pentru cheltuielile „scăpate de sub control”

Președintele executiv al partidului, Ilie Bolojan, a anunțat în ședința conducerii că acest audit este necesar pentru a clarifica situația financiară și a gestiona...

Vânzări de acțiuni Revolut de peste 1 miliard de dolari după obținerea licenței bancare în Marea Britanie

Angajații și investitorii timpurii ai fintech-ului Revolut au vândut acțiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari începând cu luna august, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă