26.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia afirmă că a finalizat "prima etapă" în războiul din Ucraina

Rusia afirmă că a finalizat “prima etapă” în războiul din Ucraina

Rusia afirmă că a finalizat “prima etapă” în războiul din Ucraina, pe care oficialii Moscovei îl denumesc “operațiune militară specială”.

Rusia a atacat militar Ucraina acum o lună, la 24 februarie 2022. În prezent, toate principalele obective din prima etapă a operațiunii sunt în general complete, susține Moscova. Acest punct de vedere a fost prezentat, vineri, într-un briefing al Ministerului Apărării, anunță agenția rusă TASS. În continuare, armata rusă va avea ca obiectiv principal “eliberarea completă a regiunii Donbas”.

Specialiștii occidentali corelează aceste declarații cu faptul că Rusia ar fi renunțat să cucerească orașul Kiev. Militarii ruși ar fi început să sape tranșee, ceea ce înseamnă că adoptă poziții fixe, nu de ofensivă.

Războiul din Ucraina ar urma să se intensifice în regiunea Donbas

Un detaliu interesant este că briefingul armatei ruse a fost susținut de generalul colonel Sergey Rudskoy, care este adjunctul șefului Statului Major al Apărării. Nici șeful Statului Major, nici ministrul Apărării nu au fost prezenți la briefing. Acești doi principali reprezentanți militari ai Rusiei n-au mai fost văzuți în public de peste o săptămână.

Dispariția din spațiul public a acestor doi generali, Șoigu și Gherasimov, a alimentat diverse speculații. Una dintre ele este că ministrul și șeful Statului Major ar fi în dizgrația președintelui Putin.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

Rusia – Ucraina, ziua 843: Putin declară câți militari ruși luptă în Ucraina

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunţat că aproximativ 700.000 de militari ruşi participă în prezent la ofensiva din Ucraina. 'Avem aproape 700.000 bărbaţi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă