9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia a invadat Ucraina! În Donbas au ajuns tancuri și soldați. UE pregătește...

Rusia a invadat Ucraina! În Donbas au ajuns tancuri și soldați. UE pregătește primele sancțiuni

Rusia a invadat Ucraina. După ce luni, 21 februarie, Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste din Donbas, marți, el a ordonat pătrunderea trupelor militare în zonă pentru „menținerea păcii”. De fapt, spune Occidentul, această mișcare este un pas către anexarea orașelor Donețk și Lugansk.

Putem spune fără să greșim că, în acest moment, Rusia a început invadarea Ucrainei. Este primul păas către războiul care va veni. Iar odată cu această mișcare a Kremlinului, Occidentul a anunțat primele sancțiuni ce vor fi impuse Rusiei. Este declarația șefului diplomației europene, Josep Borrell.

Josep Borell a anunțat că, marți după amiază, UE va anunța primele restricții impuse Rusiei

Rusia a invadat Ucraina. UE pregătește primele sancțiuni

Josep Borell a declarat la Paris, deschiderea unui Forum al UE pentru cooperarea în regiunea Indo-Pacific, că a convocat un Consiliul de urgenţă al Afacerilor Externe, pe care Franţa îl va organiza după reuniune. „În această dimineaţă am lucrat deja la pregătirea textului, iar după-amiază Consiliul va decide ce sancţiuni vor fi luate (…) Trebuie acţionat repede, adică în această după-amiază, aici, la Paris”, a precizat el, adăugând că sancţiunile vor fi adoptate „în unanimitate”. La acest moment nu este vorba de „o invazie de mare amploare, însă trupe ruse au intrat pe teritoriul ucrainean”, în Donbas, a subliniat Borrell. „Avem un pachet (de sancţiuni posibile – n.r.). Există diferite măsuri, iar gradul de punere a lor în aplicare depinde de nivelul de agresiune”, a precizat Josep Borrell.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat luni seara decretul prin care recunoaște independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. Acesta urmează să fie confirmat și de Parlament. În același timp, Vladimir Putin a solicitat Ucrainei „să înceteze războiul” în regiunile separatiste, spunând că vor exista  „consecințe majore”.

În Donbas au pătruns blindate și alte echipamente militare

Rusia a invadat Ucraina, spun și oficialii ucraineni. Potrivit acestora, trupele rusești au intrat pe teritoriul separatist încă de luni seară și că localnicii din orașul Makiivka, condus de rebeli, au văzut ceea ce par a fi vehicule blindate rusești în mișcare. O sursă care a vorbit sub protecția anonimatului a spus că „un convoi uriaș de transportoare blindate rusești și alte echipamente a călătorit timp de o oră și jumătate” și a fost văzut îndreptându-se spre nord, în regiunea Donețk.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Explozie în județul Dolj. FOTO

Pompierii din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj fac măsurători privind eventuale emanaţii de gaze naturale în comuna Calopăr, după ce, vineri...

Declarațiile lui Adrian Mutu, înaintea derby-ului cu Farul Constanța

Adrian Mutu, antrenorul celor de la CFR Cluj, a declarat că îşi doreşte să câştige toate cele 3 puncte în meciul din deplasare cu...

Dezvăluiri ClothOff, aplicația de pornografie deepfake

O investigație exclusivă realizată de Guardian pentru seria de podcasturi Black Box dezvăluie numele conectate la aplicația care a generat imagini nonconsensuale ale...
Ultima oră
Pe aceeași temă