28.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRegiunea separatistă Donețk va începe să folosească portul Mariupol

Regiunea separatistă Donețk va începe să folosească portul Mariupol

Regiunea separatistă Donețk va începe să folosească portul Mariupol, după ce acesta a fost cucerit de militarii ruși.

Mariupol era cel mai important port al Ucrainei la Marea Azov. Anunțul privind preluarea în folosință a portului l-a făcut Denis Pușilin, liderul din “Republica Populară” Donețk. Portul Mariupol ar urma să servească la expedierea de mărfuri din Donețk și la aducerea de produse pentru reconstrucția regiunii.

Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei la data de 24 februarie 2022. Orașul Mariupol a fost asediat neîntrerupt, în toată această perioadă. În cursul săptămânii trecute, ultima rezistență ucraineană din oraș, cea de la Azovstal, ar fi fost neutralizată.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Creșterea Datoriei Guvernamentale în Martie 2024: 845,098 Miliarde de Lei

București, 25 iunie 2024 – Datoria guvernamentală a României a atins valoarea de 845,098 miliarde de lei în luna martie 2024, conform datelor publicate...

Trump încearcă să excludă probele confiscate din casa din Florida

Avocații lui Donald Trump urmează să ceară unui judecător american să interzică procurorilor să folosească dovezi esențiale în procesul penal în care fostul președinte...
Ultima oră
Pe aceeași temă