22.3 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaPreședintele Zelenski va vorbi în Parlamentul României

Președintele Zelenski va vorbi în Parlamentul României

Președintele Zelenski al Ucrainei va vorbi în Parlamentul României, a anunțat președintele Senatului, Florin Cîțu.

Președintele Senatului României a precizat că s-a stabilit acest eveniment după ce el a purtat o discuție cu premierul Ucrainei.

“Discuţie importantă cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal: preşedintele Zelenski va susţine un discurs în Parlamentul României. Ca preşedinte al Senatului voi aranja ca acest discurs să aibă loc săptămâna viitoare. Ucraina are tot sprijinul meu. Mulţumesc, Denys!”, a anunțat Florin Cîţu.

Aproape cu certitudine, acest discurs va fi adresat Parlamentului României prin videoconferință. Prin acest sistem, președintele Ucrainei a mai avut mesaje și către Parlamente din alte țări NATO. Pe această cale, șeful statului ucrainean a cerut un sprijin mai consistent din partea Occidentului, mai ales sprijin militar, pentru țara lui, în fața agresiunii Rusiei.

La data de 1 martie, președintele Ucrainei a prezentat un discurs în fața Parlamentului European. De asemenea, la 16 martie, el a transmis un mesaj către Congresul SUA.

Rusia a declanșat atacul militar asupra Ucrainei la data de 24 februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce au scăzut dramatic înscrierile la școlile Ministerului Afacerilor Interne

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual explică de ce au scăzut dramatic înscrierile la școlile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. ”Lipsa de PREDICTIBILITATE în...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 459: Lavrov spune că Occidentul se joacă cu focul

Occidentul ”se joacă cu focul” după ce Statele Unite au dat recent undă verde unor viitoare livrări de avioane de vânătoare de tip F-16...

Pe internet circulă un mesaj fake news despre radiații. IGSU precizează că mesajul nu-i aparține

Pe rețelele sociale circulă un mesaj fake news despre radiații, mesaj care, aparent, ar fi pornit de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență...
Ultima oră
Pe aceeași temă