30.8 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPreședintele Zelenski va vorbi în Parlamentul României

Președintele Zelenski va vorbi în Parlamentul României

Președintele Zelenski al Ucrainei va vorbi în Parlamentul României, a anunțat președintele Senatului, Florin Cîțu.

Președintele Senatului României a precizat că s-a stabilit acest eveniment după ce el a purtat o discuție cu premierul Ucrainei.

„Discuţie importantă cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal: preşedintele Zelenski va susţine un discurs în Parlamentul României. Ca preşedinte al Senatului voi aranja ca acest discurs să aibă loc săptămâna viitoare. Ucraina are tot sprijinul meu. Mulţumesc, Denys!”, a anunțat Florin Cîţu.

Aproape cu certitudine, acest discurs va fi adresat Parlamentului României prin videoconferință. Prin acest sistem, președintele Ucrainei a mai avut mesaje și către Parlamente din alte țări NATO. Pe această cale, șeful statului ucrainean a cerut un sprijin mai consistent din partea Occidentului, mai ales sprijin militar, pentru țara lui, în fața agresiunii Rusiei.

La data de 1 martie, președintele Ucrainei a prezentat un discurs în fața Parlamentului European. De asemenea, la 16 martie, el a transmis un mesaj către Congresul SUA.

Rusia a declanșat atacul militar asupra Ucrainei la data de 24 februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă