12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPreședintele Poloniei se află în Ucraina și va ține un discurs în...

Președintele Poloniei se află în Ucraina și va ține un discurs în Parlamentul de la Kiev

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, se află în Ucraina și va ține un discurs în Parlamentul de la Kiev.

Discursul de duminică, 22 mai 2022, este primul mesaj al unui șef de stat străin adresat Parlamentului Ucrainei, de la începerea războiului.

Rusia a pornit războiul în Ucraina la data de 24 februarie 2022. Polonia este una dintre țările care au primit cei mai mulți refugiați civili. De asemenea, prin Polonia, au fost livrate Ucrainei materiale de sprijin împotriva agresiunii rusești.

Președintele Andrzej Duda a mai avut o vizită în Ucraina acum o lună, când s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă