23.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPremierul Orbán al Ungariei susține că Trump va face pace în Ucraina,...

Premierul Orbán al Ungariei susține că Trump va face pace în Ucraina, după ce va fi reales președinte al SUA

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, s-a întâlnit cu fostul președinte Donald Trump în SUA, după care a anunțat că Trump este cel care poate aduce pacea în Ucraina.

La mijlocul zilei de 11 martie 2024, după ce a revenit în Ungaria, șeful guvernului de la Budapesta a postat pe facebook un mesaj în care-l laudă pe Donald Trump.

“Președintele Trump a fost președintele păcii (…). A pus capăt războaielor în primii săi patru ani. A fost primul președinte după mult timp care nu a început un război. Așa că știm despre el, știm din funcționarea lui ca președinte că este un om al păcii. Și acum nu-și ascunde nici părerea, a spus clar că scopul lui este să creeze pacea în războiul ruso – ucrainean. De asemenea, nu ne dorim nimic altceva decât pace, o încetare a focului cât mai curând posibil, sfârșitul acestui război care se prelungește încet, încet, la infinit, cât mai curând posibil. Nu văd nicio altă persoană hotărâtă și puternică care să poată face asta ca Donald Trump”, susține premierul Ungariei.

Într-un alt mesaj, postat în ziua anterioară, premierul Orbán susținea că “Ungaria are nevoie de pace, numele păcii este Donald Trump”.

Pe parcursul acestor săptămâni, în SUA, Partidul Republican și Partidul Democrat își desemnează, prin vot, candidatul la funcția de președinte al SUA. Aproape cu certitudine, candidații desemnați vor fi Donald Trump (Partidul Republican) și Joe Biden (Partidul Democrat). Între confruntarea dintre aceștia doi, sondajele de opinie susțin că Trump ar fi în avantaj.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă