4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaParlamentul Rusiei a aprobat "unirea" cu cele patru regiuni din Ucraina

Parlamentul Rusiei a aprobat „unirea” cu cele patru regiuni din Ucraina

Parlamentul Rusiei a aprobat unirea cu cele patru regiuni din Ucraina, regiuni pe care regimul Putin dorește, în mod ilegal, să le ocupe. Este vorba de Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Cu privire la așa-zisele „Republici Populare” Donețk și Lugansk, din provincia Donbas, Rusia le recunoscuse deja „independența” față de Ucraina. Donețk și Lugansk aveau deja guvernatori pro – ruși. Herson și Zaporojie fuseseră ocupate de militari ruși în cursul actualului război cu Ucraina.

Consiliul Federaţiei, cu sediul la Moscova, a aprobat, la data de 4 octombrie 2022, încorporarea în Federația Rusă a acestor patru regiuni ale Ucrainei. Consiliul Federaţiei este Camera superioară a Parlamentului Federației Ruse. Cu o zi înainte, la 3 octombrie, Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului) a emis o aprobare similară.

Parlamentul Rusiei aprobă dorința președintelui Putin

Agenția de presă rusă TASS precizează că locuitorii acestor patru regiuni vor fi recunoscuți drept cetățeni ai Rusiei, începând cu data de 30 septembrie 2022. Dar ei vor avea o lună la dispoziție pentru a refuza această cetățenie, susține TASS, fără însă a preciza care vor fi consecințele pentru respectivii cetățeni. Lugansk și Donețk ar urma să se numească „republici” în cadrul Federației Ruse. Herson și Zaporojie se vor numi „regiuni”.

După Rusia, prima țară care a recunoscut alipirea la Rusia a acestor patru regiuni a fost Coreea de Nord.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cod roșu de viscol și vânt puternic: traficul rutier afectat grav în mai multe județe din țară

Circulația rutieră este puternic afectată, vineri, în mai multe zone ale țării din cauza viscolului și vântului extrem. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a...

Serviciile de piață domină economia: cele mai multe întreprinderi și salariați

Mai mult de jumătate dintre întreprinderile active din România (52%) au fost anul trecut în domeniul Serviciilor de piață, sector care a raportat și...

Alegerile din România, sub lupa presei internaționale: ascensiunea AUR și impactul asupra Europei

Presa internațională analizează cu atenție alegerile prezidențiale și parlamentare din România, atrase de influența tot mai mare a partidului de extremă dreapta AUR. Sub...
Ultima oră
Pe aceeași temă