19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPapa Francisc, rugăciune pentru refugiații ucraineni din adăposturi

Papa Francisc, rugăciune pentru refugiații ucraineni din adăposturi

Papa Francisc a cerut miercuri oamenilor să-și amintească de refugiații ucraineni în adăposturile subterane. De asemenea, acesta a ținut să mulțumească Poloniei pentru că a primit cea mai mare parte a refugiaților din război.

Papa Francisc a transmis un mesaj pentru refugiații ucraineni

Francisc a vorbit la audiența generală săptămânală din Miercurea Cenușii, pe care Papa a declarat-o zi de rugăciune și post pentru pace în Ucraina. După ce s-a adresat polonezilor, Papa a ieşit din scenariu pentru a povesti audienţei despre traducătorul polonez de pe scenă cu el, părintele Marek Viktor Gongalo, care este ucrainean.

„Părinții lui sunt acum în adăposturi subterane pentru a se proteja de bombe într-un loc de lângă Kiev. Însoțindu-l, îi însoțim pe toți oamenii care suferă din cauza bombardamentelor, inclusiv părinții săi în vârstă și atât de mulți alți bătrâni care se află în adăposturi subterane apărându-se. Să ne amintim de acești oameni în inimile noastre”, a spus Papa.

Moscova continuă să dea asaltul asupra orașelor ucrainene, iar atacurile sunt de-o agresivitate și de o violență greu de descris. Asta se întâmplă sub ochii Occidentului care a înăsprit sancțiunile economice la adresa Rusiei. 

Zelenski a spus că aproape 6.000 de ruși au fost uciși în primele șase zile ale invaziei Moscovei, însă Kremlinul nu va putea cucerească țara cu bombe și lovituri aeriene.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Kate Middleton, declarații în legătură cu boala de care suferă, cancerul: “Fac progrese bune”

Kate, prințesa de Wales a Marii Britanii, a declarat că face progrese bune și se luptă cu boala cu care a fost diagnosticată, cancerul. Într-un...

STB anunță restricții de trafic în weekend

În contextul organizării evenimentelor incluse în proiectul „Străzi Deschise – Bucureşti Promenadă Urbană 2024”, în perioada 14.06.2024 (de la ora 22:00) – 17.06.2024 (până la ora 06:00), circulația rutieră va...

Zeci de mii de firme au ,,dispărut” de la începutul anului, potrivit datelor oficiale

Un număr de 32.626 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele patru luni din 2024, cu peste 44% mai multe comparativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă