10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO femeie însărcinată, rănită în bombardamentul de la Mariupol, a murit alături...

O femeie însărcinată, rănită în bombardamentul de la Mariupol, a murit alături de copilul ei

O femeie însărcinată, rănită în bombardamentul rusesc asupra unei maternități din Ucraina, a murit împreună cu copilul ei, fiind luată targă în urma atacului aerian de la Mariupol de miercurea trecută, în care cel puțin alte trei persoane au fost ucise.

După ce locul unde trebuia să nască a fost atacat, a fost dusă la alt spital. Copilul ei s-a născut prin cezariană, dar nu a dat semne de viață. Chirurgul, Timur Marin, a declarat pentru agenția de presă Associated Press că pelvisul femeii a fost zdrobit și șoldul detașat.

O femeie însărcinată a murit alături de copilul ei, după bombardamentul de la Mariupol

Medicii au spus că, în timp ce încercau să-i salveze viața, ea și-a dat seama că își pierde copilul și a strigat: „Omoară-mă acum!” Când le-a devenit clar că micuțul era născut mort, au încercat să resusciteze mama, dar și-au dat seama după 30 de minute că este fără speranță.

Medicii au spus că nu au avut timp să ia numele femeii înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i recupereze cadavrul. Asta înseamnă că ea nu a ajuns într-una dintre gropile comune săpate pentru victimele bombardamentelor rusești ale orașului, au adăugat ei.

După bombardarea spitalului, Twitter a eliminat două postări ale ambasadei Rusiei la Londra care susțineau că atacul a fost fals. Tweeturile ambasadei au făcut afirmații nefondate că spitalul nu era funcțional la momentul respectiv și că femeile rănite fotografiate la fața locului erau actori.

Ambasada a aruncat ochiuri și asupra unei alte femei însărcinate, fotografiată evadând din epava spitalului, care a născut a doua zi după bombardament. Imaginea Marianei Vishegirskaya, cu fața însângerată, coborând trepte presărate cu moloz, a fost larg răspândită pe fondul indignării provocate de atac.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă