13.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaNATO analizează o poziție militară pe termen lung în Europa de Est

NATO analizează o poziție militară pe termen lung în Europa de Est

NATO ia în considerare o poziție militară pe termen mai lung în Europa de Est pentru a-și consolida apărarea. Asta în timp ce tensiunile rămân ridicate cu privire la consolidarea militară a Rusiei în apropierea Ucrainei.

Miniștrii apărării din NATO urmează să aibă întâlniri pentru a discuta despre întărirea armatei în zona estică a continentului. Aceștia sun așteptați la următoarea lor întâlnire din 16-17 februarie.

NATO vrea o poziție militară consolidată în Europa de Est

“Luăm în considerare mai multe ajustări pe termen mai lung ale posturii noastre, ale prezenței noastre în partea de est a alianței. Nu a fost luată nicio decizie finală în acest sens, dar există un proces în curs de desfășurare în cadrul NATO”, a spus el reporterilor la Bruxelles.

Guvernele occidentale au cerut Moscovei să retragă trupele de la granițele Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia dorește să vadă mai puține desfășurări în statele aliate NATO din est. În prezent, NATO are trupe care se rotesc în și în afara Europei de Est. O așa-numită prezență persistentă, dar nu permanentă.

„Dacă Rusia dorește cu adevărat mai puțină NATO în apropierea granițelor, ea obține opusul”, a spus Stoltenberg la o conferință de presă cu președintele polonez Andrzej Duda.

De la Marea Baltică până la Marea Neagră, desfășurarea trupelor NATO a fost intenționat ușoară, spun oficialii. Alianța a încercat să descurajeze dar să nu provoace alte agresiuni rusești. Ungaria și Slovacia au fost menționate de oficialii occidentali drept potențiale gazde pentru trupele NATO, deși nu au fost luate decizii.

Trupele americane au ajuns în Polonia

Pe lângă trupele americane aflate deja în Polonia, aproximativ 1.700 de militari americani, în principal din Divizia 82 Airborne, sunt dislocați în această săptămână de la Fort Bragg, Carolina de Nord, în țară.

Alte trupe americane au sosit luni în Polonia în urma soldaților de elită și a lanțului de comandă. Washingtonul își întărește aliații NATO din Europa de Est pe fondul consolidării armatei ruse la granița cu Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a pierdut peste 31.000 de soldați în cei doi ani de război

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că 31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi de la declanşarea...

PSD conduce detașat în preferințele bucureștenilor

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS în București, în perioada 9-23 februarie, arată că PSD...

De unde poți lua cele mai avantajoase credite online rapide din România

Accesarea unui credit rapid poate fi de ajutor în anumite circumstanțe, iar dacă este întrebuințat într-un mod necorespunzător, poate crea dificultăți. Volumul de credite...
Ultima oră
Pe aceeași temă