11.2 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMinistrul de Externe al României respinge riscul unui război cu Rusia

Ministrul de Externe al României respinge riscul unui război cu Rusia

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, respinge riscul unui război între România și Rusia. Declarația ministrului român a fost făcută în contextul crizei din Ucraina.

“Nu există niciun pericol ca România să fie atrasă într-un conflict militar cu Federaţia Rusă în acest moment, ca urmare a unor eventuale evoluţii în vecinătate”, a precizat ministrul Aurescu.

“Nu e cazul să existe cetăţeni români care să fie alarmaţi că vom fi târâţi într-un război în vecinătatea noastră”, a explicat ministrul. Bogdan Aurescu a făcut aceste precizări duminică dimineață, la postul Prima Tv.

Pe de altă parte însă, nu este imposibilă o nouă agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei. Într-o asemenea eventualitate, NATO a pregătit un răspuns împotriva Rusiei. În paralel, și Uniunea Europeană are pregătite sancțiuni contra Rusiei.

“Ne-am pregătit deja pentru acest răspuns şi el va fi în termeni în care eu sper că Federaţia Rusă trebuie să fie conştientă că nu-şi doreşte un astfel de răspuns. Este vorba de un răspuns din partea NATO pe de o parte, printr-o consolidare proporţională, dar consistentă a flancului estic, pe de altă parte răspunsul este reprezentat de o reacţie a Uniunii Europene printr-un pachet foarte robust, foarte substanţial de sancţiuni”, a precizat ministrul Aurescu.

Ministrul de Externe a propus numirea unui nou ambasador al României în Ucraina

Acum două zile, președintele Iohannis a aprobat numirea unui nou ambasador al României în Ucraina. Numirea a fost făcută la propunerea MAE. Fostul ambasador al României în Ucraina a fost numit ambasador în Republica Moldova.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD - PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.Tot astăzi este anunţată...

Sondaj Avangarde: 53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele

Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice...

Cum va schimba metaversul mediile sociale pentru români

Progresul tehnologic care a luat amploare cu o rapiditate impresionantă în ultimii ani a condus către apariția de noi instrumente menite să ne ajute...
Ultima oră
Pe aceeași temă