6.1 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMarea Britanie și NATO avertizează asupra unui „moment periculos” pentru Ucraina

Marea Britanie și NATO avertizează asupra unui „moment periculos” pentru Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson și șeful NATO Jens Stoltenberg au emis joi un avertisment cu privire la tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Oficialul britanic a precizat că este un „moment periculos” pentru Ucraina, Europa și Rusia.

Rusia, care are peste 100.000 de militari la granița cu Ucraina, neagă acuzațiile occidentale că ar putea plănui să-și invadeze fostul vecin sovietic. Johnson a declarat, într-o conferință de presă la sediul NATO, că nu crede că Moscova a luat încă o decizie.

Marea Britanie, avertisment asupra situației din Ucraina

“Asta nu înseamnă că este imposibil ca ceva absolut dezastruos să se întâmple într-adevăr foarte curând. Și mi-e teamă să spun că inteligența noastră rămâne sumbră”, a spus Johnson.

Vorbind alături de Johnson, Stoltenberg a spus că a trimis o scrisoare ministrului rus de externe Serghei Lavrov. Acesta s-a oferit să discute despre mai multă transparență în ceea ce privește exercițiile militare, precum și controlul armelor nucleare.

“Numărul forțelor ruse crește. Timpul de avertizare pentru un posibil atac scade”, a spus el.

Stoltenberg a adăugat că Rusia trebuie să aleagă între o soluție diplomatică la criza din Ucraina sau să se confrunte cu sancțiuni economice din Occident și o prezență militară sporită a forțelor NATO în țările din estul alianței.

Între timp, Ministrul de externe Serghei Lavrov din Rusia a declarat joi că Moscova este pregătită să normalizeze relațiile cu Marea Britanie. Totodată, secretarul britanic de externe Liz Truss a avertizat Rusia că o invazie a Ucrainei va fi dezastruoasă.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă