16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMarea Britanie aduce „un mic număr” de militari într-o țară NATO de...

Marea Britanie aduce „un mic număr” de militari într-o țară NATO de la Marea Baltică

Marea Britanie va trimite “un mic număr” de militari în Lituania, a anunţat Ministerul Apărării britanic luni, în contextul tensiunilor regionale legate de comasarea de trupe ruse în apropiere de frontiera ucraineană, relatează AFP.

“În spirit de solidaritate, Regatul Unit va trimite un mic număr de militari pentru a susţine Lituania în materie de informaţii, supraveghere şi recunoaştere. Această desfăşurare va contribui la consolidarea capacităţii Lituaniei de a face faţă presiunilor de-a lungul frontierei sale cu Belarus”, a indicat ministerul pe Twitter.

“Regatul Unit şi Lituania au preocupări comune cu privire la consolidarea dispozitivului militar rusesc la frontiera cu Ucraina şi criza actuală a migranţilor la frontiera Lituaniei cu Belarus”, a indicat ministrul apărării, Ben Wallace, justificând această desfăşurare, conform agerpres.ro.

Marea Britanie va trimite militari în Lituania, la Marea Baltică, lucru pe care l-a făcut și Germania de curând

Întăriri germane au început să sosească luni în Lituania, ţară membră a NATO.

Cu peste 100.000 de soldaţi ruşi comasaţi la frontiera ucraineană, se intensifică temerile privind izbucnirea unui conflict major în Europa, notează AFP.

Rusia, care a anexat deja Crimeea în 2014 şi îi susţine pe separatiştii proruşi în estul Ucrainei, a negat constant orice intenţie agresivă.

Dimpotrivă, Moscova se declară ameninţată de extinderea infrastructurii NATO în Europa de Est şi cere “garanţii de securitate”, în special asigurarea că Ucraina nu va adera niciodată la Alianţa Nord-Atlantică.

Premierul britanic Boris Johnson și șeful NATO Jens Stoltenberg au emis joi un avertisment cu privire la tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Oficialul britanic a precizat că este un „moment periculos” pentru Ucraina, Europa și Rusia.

Rusia, care are peste 100.000 de militari la granița cu Ucraina, neagă acuzațiile occidentale că ar putea plănui să-și invadeze fostul vecin sovietic. Johnson a declarat, într-o conferință de presă la sediul NATO, că nu crede că Moscova a luat încă o decizie.Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trafic intens pe DN1 Ploiești – Brașov. Se circulă în colană între stațiunile de pe Valea Prahovei

Centrul Infotrafic informează că în acest moment se circulă în condiţii de aglomeraţie pe DN 1 Ploieşti - Braşov, între staţiunile Predeal şi Buşteni,...

Liderii Coaliției lucrează la listele de la europarlamentare. Se caută independeți pentru Bruxelles și București

Liderii coaliției PSD-PNL negociază dur pentru listele europarlamentare, dar și funcția de primar general al Capitalei și cele care vor fi după alageri. O...

Fiul unui director din Consiliul Județean Buzău, mort într-un accident rutier

Un tânăr din Buzău, fiul unui director din Consiliul Județean, a murit cu câteva ore înainte să împlinească vârsta de 24 de ani!...
Ultima oră
Pe aceeași temă