14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLondra condamnă Rusia pentru că a lansat rachete asupra unei nave civile...

Londra condamnă Rusia pentru că a lansat rachete asupra unei nave civile de marfă în august, în Marea Neagră

Guvernul britanic de la Londra a dezvăluit luni că Rusia a lansat pe 24 august mai multe rachete asupra unei nave civile de marfă în Marea Neagră, care au fost interceptate cu succes de forţele ucrainene, transmite EFE, potrivit agerpres.ro.

Informaţii ale serviciilor, declasificate de Marea Britanie, sugerează că atacul, care a utilizat, între altele, două rachete de croazieră Kalibr, a vizat o navă comercială sub pavilion liberian.

Acest act “arată cât de disperat este (preşedintele rus, Vladimir) Putin”, a declarat, în Parlament, premierul britanic Rishi Sunak, subliniind că Regatul Unit îşi foloseşte “capacităţile de informaţii, supraveghere şi recunoaştere pentru a monitoriza activitatea Rusiei în Marea Neagră”.

Londra va continua “să atragă atenţia dacă vom vedea că se pregătesc alte atacuri împotriva navelor sau infrastructurilor civile şi să atribuie atacuri dacă acestea au loc”, a adăugat Sunak.

“Graţie apărării aeriene ucrainene, atacul asupra navei civile a eşuat. Niciuna dintre rachetele Kalibr nu şi-a atins ţinta”, a precizat Ministerul de Externe într-un comunicat.

Londra subliniază că Rusia a hărţuit “sistematic” infrastructura civilă şi portuară din Ucraina şi estimează că aceste atacuri au distrus 280.000 de tone de cereale.

“Aceasta este o demonstraţie clară a încercărilor continue ale Rusiei de a sufoca economia Ucrainei şi a dispreţului preşedintelui Putin faţă de vieţile civililor şi faţă de interesele ţărilor din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu”, a adăugat Ministerul de Externe britanic.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă