12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaJoe Biden și Klaus Iohannis, o nouă conferință cu liderii NATO

Joe Biden și Klaus Iohannis, o nouă conferință cu liderii NATO

Joe Biden și Klaus Iohannis împreună cu alți lideri NATO vor avea în cursul zilei de vineri o teleconferință în care se va discuta despre situația din Ucraina. Această întâlnire a fost convocată în contextul atacurilor din estul țării, în regiunile separatiste controlate de ruși. 

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a convocat o teleconferință cu liderii României, Poloniei și ai altor țări din Uniunea Europeană și NATO, relatează The Guardian, care citează o sursă de la Casa Albă. La teleconferință vor particia, alături de Biden și Klaus Iohannis, și lideri din Franța, Germania, Canada, Marea Britanie.

O conversație similară a avut loc și în urmă cu o săptămână, pe 11 februarie. Atunci, Biden le-ar fi spus aliaților europeni că Vladimir Putin e decis să invadeze Ucraina.

Ieri, 17 februarie, a început conflictul armat dintre militarii ucraineni și separatiștii ruși care controlează regiuni din estul țării. Este vorba despre peste 30 de bombardamente care au avut loc pe parcursul zilei, dar și pe parcursul nopții. 

Joe Biden: „Rusia poate ataca în următoarele zile. Nu și-au mutat nici un soldat!”

Adjunctul șefului misiunii diplomatice americane la Moscova a fost expulzat aseară, iar președintele american spune că Rusia va invada Ucraina în zilele următoare. Ba chiar, experții militari avansează un nou termen: 20 februarie. În același timp, șeful Pentagonului susține că Moscova îşi apropie trupele de Ucraina şi îşi face rezerve de sânge. 

„Președintele Biden va vorbi după-amiază cu liderii transatlantici despre acumularea de trupe militare de către Rusia la granița cu Ucraina și despre eforturile noastre continue de a urmări descurajarea și diplomația”, se precizează într-un comunicat transmis de Casa Albă. 

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Hidroelectrica a raportat un profit net de 6,3 miliarde de lei în 2023

Hidroelectrica, cel mai mare producător de enerrgie electrică din România, a raporat pentru anul 2023 un profit net în creștere cu 42%, la o...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Ministrul de Finanțe confirmă că inspectorii ANAF vor purta arme. Modelul este cel al Poliției Fiscale din alte țări

Inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor purta arme de foc în timpul activității lor profesionale, a declarat ministrul de Finanțe, Marcel Boloș. Ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă