20.5 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGermania nu va ceda Ucrainei mașini blindate, pentru că ar însemna "jefuirea"...

Germania nu va ceda Ucrainei mașini blindate, pentru că ar însemna “jefuirea” armatei germane

Germania nu va ceda Ucrainei mașini blindate, a declarat ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

O asemenea operațiune ar însemna “jefuirea” armatei germane, a susținut Christine Lambrecht, citată de presa de la Berlin.

“Este iresponsabil să vrei să jefuieşti Bundeswehr-ul, mai ales în aceste vremuri, şi cu atât mai mult să ignori sfatul militar al inspectorului general”, a avertizat ministrul Apărării, Christine Lambrecht. “Noi sprijinim Ucraina cu tot ce este posibil şi responsabil. Însă noi trebuie să garantăm capacitatea de apărare a Germaniei”, a precizat Christine Lambrecht.

Ea s-a referit la o recentă declarație a inspectorului general al Bundeswehr-ului, generalul Eberhard Zorn.

Aflat în subordinea ministrului civil al Apărării, inspectorul general este militarul cu cel mai înalt rang din Germania. Generalul Zorn anunțase că armata germană nu se poate dispensa, deocamdată, de transportoarele blindate Fuchs. “Avem nevoie de aceste vehicule. Nu văd momentan nicio posibilitate de a preda aceste vehicule sau o parte din ele”, a subliniat generalul Zorn.

El a precizat că Bundeswehr deține 825 de mașini blindate pe platforma Fuchs, în diferite configurații. Ele sunt destinate, de exemplu, pentru transport de trupe de infanterie, cercetare NBC, detectare radar sau evacuare medicală.

Disputa privind eventuala livrare de transportoare către Ucraina intervine după ce Germania fusese acuzată că acordă prea puțin sprijin militar Ucrainei. Spre deosebire de Germania, Franța a oferit deja Ucrainei asemenea vehicule blindate.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă Cosmin Marinescu

Educația financiară este cea mai sigură investiție națională, afirmă profesorul universitar Cosmin Marinescu, consilier al președintelui Iohannis. "În lumea interconectată și societatea digitalizată de astăzi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă