7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCum arată grădinița bombardată din Ucraina. Imagini cu impact emoțional

Cum arată grădinița bombardată din Ucraina. Imagini cu impact emoțional

Au început bombardamentele în estul Ucrainei! Primele imagini cu grădinița bombardată din Ucraina ne arată fața grotească a războiului. Nu știm ce a fost în sufletul acelor copii, nici prin ce momente de groază au trecut. Ne putem imagina doar privind imaginile publicate de presa de la Kiev. 

Zidul clădirii a fost distrus de un obuz

Joi dimineață, în jurul orei 09.00, localitatea Stanțî Lugansk a fost zguduită de primele explozii. Este vorba despre bombardamente lansate de separatiștii ruși care îi vizau pe militarii ucraineni. Însă, un obuz a lovit o grădiniță plină cu copii. Ce a urmat, e un adevărat coșmar!

Grădinița bombardată din Ucraina

Conform informațiilor publicate de presa locală, unul dintre obuzele lansate de separatiștii proruși, care trebuiau să nimerească militarii ucraineni, a nimerit o grădiniță plină cu copii. Vestea bună – dacă putem vorbi despre așa ceva – este că nici un copil nu a fost rănit. În ceea ce-i privește pe adulții care aveau grijă de ei, doar două educatoare au avut nevoie de intervenție medicală. Femeile au fost rănite în zona capului și sângerau.

Grădinița bombardată din Ucraina

„Joi dimineaţă, forţele de ocupaţie ruse au deschis focul asupra localităţii Staniţia Luhanska, iar obuzele au lovit o grădiniţă în care erau copii. În urma atacului au fost rănite două educatoare”, anunţă Comandamentul Forţelor Ucrainene, conform agenţiei Ukrinform, scrie Mediafax. 

Grădinița bombardată

Copiii și personalul din grădinița bombardată din Ucraina au fost evacuați în siguranță.

Separatiștii ruși au acuzat oficialii ucraineni că ei ar fi început conflictul. Ei au declarat că forțele guvernamentale au deschis focul de mai multe ori, iar în decursul zilei de ieri, un membru al Poliției Naționale din Donețk ar fi fost împușcat de un lunetist ucrainean.

Grădinița bombardată din Ucraina

De asemenea, în urma atacului, jumătate din localitate a rămas fără electricitate. Forțele armate guvernamentale au reușit să evacueze civilii de pe raza acțiunilor militare, în buncăre.

Primele imagini cu grădinița bombardată din Ucraina fac înconjurul presei locale dar și din străinătate. Sunt fotografiile care dovedesc faptul că războiul este pe cale să înceapă. Dintr-un moment în altul.

SURSA FOTO: FOCUS.UA

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

“Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a...
Ultima oră
Pe aceeași temă