11.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaBREAKING. Joe Biden, declarații în contextul sancțiunilor impuse Rusiei

BREAKING. Joe Biden, declarații în contextul sancțiunilor impuse Rusiei

Joe Biden face declarații de presă în contextul sancțiunilor impuse de UE Rusiei. Președintele Americii este așteptat să anunțe și el sancțiuni economice și financiare la adresa Rusiei, în contextul în care Putin a recunoscut independența regiunii separatiste Donbas și a dat ordin ca trupele militare să invadeze Lugansk și Donețk.

Joe Biden, cele mai importante declarații. „Rusia are interzis la băncile din Vest”

Iată cele mai importante declarații ale președintelui Americii:

„Cred că Putin vrea să cucerească cât mai mult”.

„Este începutul unei invazii în Ucraina. Rusia s-a decis să rupă o bucată din Ucraina”

„Cine se crede Putin ca să recunoască independența așa numitelor state?”

„ Voi începe să impun sancțiuni, față de cele deja impuse în 2014. Este nevoie de un răspuns ferm.”

„ Sunt gata să anunț prima tranșă de sancțiuni. Guvernul rus nu mai are acces la banii din Vest, dar voi autoriza mai multe măsuri.”

„I-am spus în față că vom reacționa dacă Rusia acționează împotriva Ucrainei. Sancțiunile au fost luate în coordonare cu partenerii noștri. Suntem pregătiți. Rusia va plăti un preț scump. Vom impune sancțiuni și mai mari”.

„Asistăm asistență militară în Ucraina. Ne vom întări aliații NATO.

„Dacă rușii nu-și vor retrage militarii, voi întâri statele baltice. Acestea sunt mișcări defensive. Nu avem nici o intenție să luptăm cu Rusia. Însă vom apăra fiecare centimetru din NATO.

Joe Biden: „Guvernul rus nu mai are acces la banii din Vest”.

„Forțele ruse sunt pregătite să atace din nord. Rusia amenință multe orașe, inclusiv Kievul. Peste 150.000 de militari se află la granița cu Ucraina. Rusia face manevre în Marea Neagră cu nave de asalt și submarine. Rusia a adus la graniță spitale militare mobile și rezerve de sânge. nu ai nevoie de așa ceva dacă nu pregătești un război. Mișcările Rusiei sunt provocatoare”.

„Rușii vor să meargă mai departe de Donbas. Acum, provocările politice și recunoașterea independenței unui teritoriu suveran sunt o încălcare a drepturilor și libertăților Ucrainei.

Joe Biden: „Forțele ruse sunt pregătite să atace din nord”

„Nu ne lăsăm păcăliți. Nu există justificare pentru ceea ce rușii fac. Pericolul unui război este iminent. Forțele ruse sunt pregătite să atace din nord. Rusia poartă responsabilitatea acestor acte. Rusia va plăti un preț mare”.

„Administrația mea foloseaște fiecare unealtă pentru a proteja americanii. Apărarea libertății va avea un cost și acasă.”

„Voi da sancțiuni care vor ținti economia Rusiei”.

„ Vom încerca să protejăm fluxurile de energie. Vom încerca să protejăm consumatorii și stabilitatea pieței energetice”.

„Susținem Ucraina. Suntem uniți în a ne opune agresiunii Rusiei. Înțelegem gravitatea pericolului pe care Rusia îl reprezintă pentru lume”.

„ Ieri am înțeles că Vladimir Putin vrea să rescrie istoria. Noi vom susține Ucraina, vom apăra Alianța. Putin a atacat dreptul Ucrainei de a exista. Încă avem timp să prevenim cel mai rău scenariu.”

„Nimic nu a indicat că Putin ar fi deschis dialogului. A atacat dreptul Ucrainei la existență. A recunoscut independența a două teritorii. a amenințat cu războiul dacă nu sunt îndeplinite cererile lui. Rusia este agresorul. Ne aflăm în fața unor provocări, dar avem timp să prevenim cel mai rău scenariu”.

„ Judecăm Rusia după acțiuni, nu după vorbe.”

„SUA și aliații noștri suntem deschiși la diplomație. Însă, suntem hoărâți să răspundem de măsură, dacă Rusia nu face pasul înapoi. Sper că diplomația e o cale în această criză”

Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă