16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaBiden și Putin au discutat la telefon o oră. Ce se va...

Biden și Putin au discutat la telefon o oră. Ce se va întâmpla de acum încolo

Biden și Putin au discutat la telefon, sâmbătă, 12 februarie, timp de o oră și două minute. Cei doi lideri au reluat negocierile și au atins cel mai fierbinte subiect: criza din ucraina. maericanii se tem că războiul poate începe oricând.

Joe Biden şi omologul său rus Vladimir Putin au discutat, sâmbătă, la telefon, timp de o oră şi două minute. Potrivit unui oficial de la Casa Albă, discuţia a început la ora 16.04 GMT şi s-a încheiat la ora 17.06 GMT.

Joe Biden către Putin: „Suntem pregătiți și pentru alte scenarii”

În discuția pe care Joe Biden a avut-o cu Vladimir Putin, șeful Casei Albe l-a avertizat din nou pe omologul său rus că în cazul unei invazii în Ucraina, Moscova riscă sancțiuni ce vor avea un preț dureros și-i vor diminua influența pe plan internațional. Pe de altă parte, Joe Biden i-a spus că Occidentul rămâne adeptul dialogului, însă în același timp este pregătit și pentru „alte scenarii”.

Biden și Putin au discutat la telefon. Ce spune Casa Albă

„Președintele Joseph R. Biden Jr. a discutat astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre intensificarea consolidării militare a Rusiei la granițele Ucrainei. Președintele Biden a fost clar că, dacă Rusia întreprinde o nouă invazie a Ucrainei, Statele Unite, împreună cu aliații și partenerii noștri, vor răspunde în manieră decisivă și vor impune Rusiei costuri rapide și severe. Președintele Biden a reiterat faptul că o nouă invazie rusă în Ucraina ar produce suferințe umane pe scară largă și ar diminua poziția Rusiei. Președintele Biden a fost clar cu președintele Putin că, deși Statele Unite rămân pregătite să se angajeze pe calea diplomației, în deplină coordonare cu aliații și partenerii noștri, suntem la fel de pregătiți și pentru alte scenarii”, arată comunicatul Casei Albe.

Tot sâmbătă, Putin a discutat la telefon aproape două ore cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ben Affleck și Jennifer Lopez o iau pe drumuri separate? “Au probleme în căsnicie”

Ben Affleck și Jennifer Lopez au probleme în căsnicie, susține o persoană din interior. Cei doi locuiesc în case separate. Cu toate acestea, verighetele...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...
Ultima oră
Pe aceeași temă