10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaArmata rusă spune că situația din Ucraina este „tensionată” pentru trupele ei

Armata rusă spune că situația din Ucraina este „tensionată” pentru trupele ei

Armata rusă a declarat marţi că situația de pe teren în Ucraina este “tensionată” pentru trupele sale în faţa unei contraofensive ucrainene, în special la Herson, oraş a cărui populaţie urmează să fie evacuată în curând, după mai multe eşecuri semnificative ale forţelor ruse în estul şi sudul ţării, relatează AFP.

“Situaţia din zona operaţiunii militare speciale poate fi descrisă ca fiind tensionată. Inamicul nu renunţă la încercările sale de a ataca poziţiile trupelor ruseşti”, a declarat pentru televiziunea publică rusă Rossia 24 generalul Serghei Surovikin, responsabil cu operaţiunile ruseşti în Ucraina de zece zile.

Armata rusă spune că situația din Ucraina este „tensionată” pentru trupele sale, presate de forțele ucrainene să se retragă

“Regimul ucrainean încearcă sa spargă apărarea noastră”, adunându-şi “toate rezervele” pentru o contraofensivă, a spus el, potrivit agerpres.ro.

Potrivit generalului Surovikin, situaţia este “foarte dificilă” în special la Herson, capitala regiunii omonime ocupate militar de Rusia din primăvară şi anexată în septembrie în sudul Ucrainei, din cauza atacurilor ucrainene care vizează “infrastructurile sociale, economice şi industriale” ale oraşului.

Zelenski a anunțat că trei noi sate au fost recucerite de forțele ucrainene în regiunea Herson

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că trei noi sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forţele ucrainene în regiunea Herson din sudul ţării, transmite AFP.

„Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore”, a afirmat preşedintele Zelenski într-un video postat pe reţelele de socializare, potrivit agerpres.ro.

Contraofensiva ucraineană continuă, a dat asigurări preşedintele Zelenski.

Lupte grele s-au desfășurat la Herson în ofensiva împotriva Rusiei

Lupte grele au avut loc în ultimele 48 de ore, în timp ce forţele ucrainene şi-au continuat ofensiva împotriva Rusiei în provincia Herson, la vest de râul Dnipro, au anunţat sâmbătă serviciile de informaţii militare britanice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Jaqueline Cristian, la un meci de calificarea pe tabloul principal de la Madrid

Jaqueline Cristian a învins-o în două seturi pe americanca McCartney Kessler, scor 7-6, 6-4, în prima rundă a calificărilor pentru tabloul principal de simplu...
Ultima oră
Pe aceeași temă