26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalCritici dure la adresa României lansate de Ungaria

Critici dure la adresa României lansate de Ungaria

Szijjarto a făcut afirmaţia respectivă la Dunakeszi după ce vineri autorităţile române nu au permis intrarea lui Attila Dabis, comisar pentru afaceri externe al Consiliului Naţional Secuiesc, în România, scrie Agerpres.

Peter Szijjarto a sugerat că România a încălcat dreptul cetăţenilor europeni la liberă circulaţie în interiorul comunităţii, lucru pe care el l-a calificat drept ”inacceptabil”.

Şeful diplomaţiei ungare a spus că intrările legale pot fi interzise numai pe baza unei decizii judecătoreşti şi a subliniat că poliţia de frontieră română ”nu a făcut referire la vreo astfel de decizie”. El a adăugat că autorităţile române au refuzat să comenteze acest caz şi că guvernul ungar va trimite o notă diplomatică Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerul Afacerilor Interne ale României.

În legătură cu evenimentele de marcare a Zilei Libertăţii Secuilor, prevăzute pentru azi la Târgu Mureş şi la care Attila Dabis intenţiona să participe, Szijjarto a menţionat că ”nimănui nu trebuie să i se nege dreptul de a comemora eroii istoriei” şi şi-a exprimat speranţa că autorităţile române vor ”proceda într-o manieră europeană”. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă