Coșmar glaciar în Franța. Iarna grea a paralizat traficul din capitală

Poliţia a avertizat locuitorii din zona Parisului să îşi lase maşinile acasă miercuri, după depunerea unui strat de zăpadă de 7 -15 centimetri, informează DPA.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 07.02.2018 - 13:43

Căderile de zăpadă neobişnuite au condus la anularea tuturor serviciilor de autobuz din Paris şi la unele anulări în reţeaua RER (Réseau Express Régional), însă metroul a continuat să opereze în regim normal.

În departamentul Yvelines din vestul Parisului, şoferii vehiculelor rămase blocate în zăpadă au fost direcţionaţi spre adăposturi pe perioada nopţii, a informat poliţia.

În departamentul Seine-et-Marne, la est de capitala franceză, autorităţile locale au declarat că 1.500 de vehicule grele cărora nu li s-a mai permis circulaţia din cauza căderilor de zăpadă au fost parcate în zone speciale.

Serviciul meteorologic francez a înregistrat un strat de zăpadă de 15 centimetri la parcul Montsouris, la sud de capitală, şi pe Aeroportul Paris-Orly, şi de până la 20 de centimetri în unele zone din vestul capitalei, potrivit Agerpres.

Deşi se prognozează că ninsorile vor scădea în intensitate pe parcursul dimineţii, în condiţiile în care temperaturile rămân scăzute, zăpada depusă nu se va topi imediat, a precizat serviciul meteorologic.

Comentarii