7.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord: Defilarea militară fără rachete balistice intercontinentale, salutată de Trump

Coreea de Nord: Defilarea militară fără rachete balistice intercontinentale, salutată de Trump

Kim Jong Un, liderul acestei ţări dotate cu arma atomică, a preferat să-şi arate prietenia cu China, ridicând mâna emisarului preşedintelui Xi Jinping şi salutând mulţimea după eveniment.

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a fost proclamată pe 9 septembrie 1948, la trei ani după divizarea peninsulei de către Washington şi Moscova în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial.

Marile evenimente au loc în mod tradiţional după calendarul politic al Coreii de Nord şi reprezintă o ocazie pentru Phenian de a-şi arăta progresele în încercările sale de a se dota cu o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear către teritoriul SUA.

În cursul defilării nu au fost însă văzute rachetele Hwasong-14 şi Hwasong-15, capabile să atingă teritoriul continental al SUA şi care au schimbat jocul strategic când au fost testate anul trecut.

O eventuală expunere a lor în cadrul defilării ar fi putut pune în pericol eforturile diplomatice în curs, după întâlnirea din iunie de la Singapore dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Trump a salutat duminică defilarea militară organizată de către Phenian fără rachetele respective.

”Este un mesaj puternic şi deosebit de pozitiv din partea Coreii de Nord”, a scris Trump pe Twitter, insistând asupra faptului că tema din acest an este ”pacea şi dezvoltarea economică”

Cele mai citite

Marcel Boloș, anunț despre taxe și impozite

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, neagă faptul că anul acesta vor fi creșteri de taxe și impozite. Precizările vin după ce în spațiul public au...

România merge cu viteza melcului spre eliminarea “drumurilor morții”. Mii de accidente grave, anual

Mii de accidente rutiere grave se înregistrează anual pe drumurile României, imaginea țării noastre fiind în continuare pătată de “drumurile morții”, în timp ce...

Creditul dumneavoastră, calea dumneavoastră: profitând de oportunități dincolo de verificarea cu un birou de Credit

În acest articol vom vorbi despre toate subtilitățile verificării cu un birou de credit, precum și despre cum să obțineți cel mai profitabil împrumut...
Ultima oră
Pe aceeași temă