8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalCoreea de Nord: Defilarea militară fără rachete balistice intercontinentale, salutată de Trump

Coreea de Nord: Defilarea militară fără rachete balistice intercontinentale, salutată de Trump

Kim Jong Un, liderul acestei ţări dotate cu arma atomică, a preferat să-şi arate prietenia cu China, ridicând mâna emisarului preşedintelui Xi Jinping şi salutând mulţimea după eveniment.

Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a fost proclamată pe 9 septembrie 1948, la trei ani după divizarea peninsulei de către Washington şi Moscova în ultimele zile ale celui de-Al Doilea Război Mondial.

Marile evenimente au loc în mod tradiţional după calendarul politic al Coreii de Nord şi reprezintă o ocazie pentru Phenian de a-şi arăta progresele în încercările sale de a se dota cu o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear către teritoriul SUA.

În cursul defilării nu au fost însă văzute rachetele Hwasong-14 şi Hwasong-15, capabile să atingă teritoriul continental al SUA şi care au schimbat jocul strategic când au fost testate anul trecut.

O eventuală expunere a lor în cadrul defilării ar fi putut pune în pericol eforturile diplomatice în curs, după întâlnirea din iunie de la Singapore dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Trump a salutat duminică defilarea militară organizată de către Phenian fără rachetele respective.

”Este un mesaj puternic şi deosebit de pozitiv din partea Coreii de Nord”, a scris Trump pe Twitter, insistând asupra faptului că tema din acest an este ”pacea şi dezvoltarea economică”

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă